Janne Pesonen klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2017-07-11
Nyhet
Den finske meriterade forwarden Janne Pesonen är klar för Växjö Lakers och blir sista pusselbiten i det lag som kommer starta säsongen 2017/18.

Janne kommer senast från schweiziska NLA-laget HC Ambrì-Piotta där han föregående säsong stod för 34 poäng (13+21). Dessförinnan känner vi igen den vänsterskjutande forwarden från SHL då han spelade i Skellefteå AIK 2014-1016. Den rutinerade 35-åringen har även NHL-spel, AHL-spel och KHL-spel på sitt CV. Han har dessutom vunnit finska SM-liiga hela fyra gånger under sina sju spelade säsonger i Finlands högsta liga. Säsongen 2010/11 vann han VM-guld med det finska landslaget.

I 2004 års NHL-draft blev Janne draftad i 9:e rundan som #269 av Anaheim Ducks.

"Det var inget svårt beslut"

- Jag trivdes verkligen med att spela i SHL, så jag kände att jag ville tillbaka. När jag fick höra att Växjö var intresserade av mig pratade jag med tränaren och insåg att det här passar mig perfekt. Därefter var det inget svårt beslut för mig att ta. Växjö är ett topplag som jag verkligen ser fram emot att spela i, säger Janne Pesonen.

Såhär säger Henrik Evertsson om sista pusselbiten;
- Vi har idag skrivit ett två års avtal med Janne Pesonen. Janne har till absolut största delen av sin karriär spelat på kanten men under några relativt långa perioder vikarierat som center. Både vi och Janne har tyckt att de här perioderna sett så bra ut att vi i det här läget vill ge det en ordentlig chans på mer permanent basis. Janne är alltså den centern vi har sökt ett tag.

"Janne är egentligen allt du önskar dig"

- Generellt som spelare är Janne egentligen allt du önskar dig, erfaren, proffsig och väldigt allroundskicklig. Vi känner oss i dagsläget väldigt nöjda med den truppen vi har och kommer starta säsongen med befintlig trupp.

PR & Kommunikation Carolina Toresson