Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar

Tung förlust efter bra inledning

10 oktober 2019 21:40

Den här torsdagen gick Lakersbussen till Örebro och Berhn Arena. En bra start med 1-0 för Lakers räckte dock inte och det blev förlust med 1-4.


Efter en härlig seger i Leksand den gångna helgen är det dags för en ny resa. Denna gång till Närke och Örebro. Första perioden i Behrn Arena börjar med ett inspirerat Lakers som kommer ut och verkligen dikterar vilkoren. Härligt dessutom att se nyförvärvet Ilari Melarts första period med laget. Som sagt Lakers spelar inspirerat och ger inte hemmalaget mycket gratis i matchinledningen.

Lakers får redan i den 5:e minuten en utvisning med sig och en första PP chans. Men här går man, dock tillfälligt, ner sig lite och skapar inte nånting i PP spelet. Men i spelet 5 mot 5 fortsätter man spela inspirerat. Man får en spelvändning emot sig med ett friläge som Viktor Fasth räddar snyggt. Därefter böljar spelet lite och Oliver Bohm kliver upp på blå och sätter stopp i spelet så pass bra att han sätter Fredrik Karlström fri. Och Karlström gör inga misstag utan sätter snyggt och kliniskt 1-0 till gästerna.

Bara minutrar senare får Gynge en gratis chans, också han i friläge med Furch i Örebromålet men trycker pucken klockrent i ribban. Lakers vinner första perioden med 1-0 och även skotten med 9-8.

Gick den första perioden i Lakers tecken så var det nog totalt det motsatta i mittperioden. Gästerna sjönk tillbaka rejält i banan samtidigt som hemmalaget klev upp och tog över allt i stort sett. Lakers hade oerhört svårt att hitta någon offensiv i den andra perioden utand et var Örebro för hela slanten.

Många kontringar från halvdistans gav Örebro många 3 mot 2:or och även 2 mot 1:or. När väl Lakers fick tag på både puck och motståndare och hade möjlighet att sätta upp ett anfall så slarvas det lite och man får en 2 minuters utvisning för to many players. Och i PP spelet lyckas Örebro kvittera genom Bagenda efter 9.13. Som sagt är hela perioden Örebros, men det blir bara ett mål så ställningen är 1-1 inför den sita perioden. Skotten i den andra vinner hemmalaget klart med 15-10.

Och den tredje perioden går lite i samma skepnad som den andra perioden. Problemen börjar redan efter 4.37 när man tappar puck i gen zon och Bromé får trampa in och slagskottskjuta in ledningspucken bakom Viktor Fasth.

I mitten av perioden hamnar man i problem när först Tim Erixon utvisas för en interference och i PK spelet får vi ytterligare utvisningar på Brendan Shinnimin som får 2+2+10 för spearing på på Mathias Bromé.

I spel 3 mot 5 kan sedan Kristian Näkyvä utöka till 3-1 när klockan stannar på 13.04. Man klarar resten av utvisningstiden och i slutet av matchen tar man ut Fasth. Men man lyckas inte skapa nått tryck mot Furch utan istället kan Bromé fånga upp pucken och leverera Salminen öppet mål med 24 sekunder kvar. Slutresultat skrivs till 4-1 för Örebro.

Nya tag på lördag när Rögle besöker Vida Arena. Se till att säkra din biljett till den matchen.