Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec

Förlust i sista träningsmatchen

19 augusti 2021 20:30
Referat

På torsdagskvällen spelades den sista träningsmatchen innan CHL gruppspelet börjar. Gästande Malmö drog längsta strået och vann med 1-2 efter två mål av Alexander Molldén.


Tredje och sista matchen innan allvaret börjar i CHL. Malmö står som gäster i Vida Arena, och vi ser Glen Gustafsson och Andrew Calof göra säsongsdebut. Växjö Lakers börjar rätt intensivt med hög intensitet. Man stressar t.o.m Malmö till misstag framför deras egna mål. Men trots en bra inledning så tappar man lite av den här energin och Malmö kommer ganska snabbt in i matchen.

Och det är även gästerna som tar ledningen i matchen efter en tekning från Carl Söderberg till backen Alexander Molldén. Som i sin tur lägger iväg en myra mot mål, en myra som letar sig hela vägen, mellan Åhmans ben och in i nätet. Ledning till Malmö efter spelade 5.53. Malmö får även chanser till att utöka ledningen när Martin Lundberg åker ut för en slashing.

Men man reder ut det med nöd och näppe. Med 5.34 kvar får hemmalaget ett ypperligt läge att vända runt den här tillställningen innan periodvilan när två Malmöspelare drar på sig utvisningar och Lakers får 2 min i spel 5 mot 3. Men ett väldigt långsamt och idéfattigt hemmalag inget bra spel alls i detta numerära överläge och Malmö fredar sig, trots två man mindre, ganska enkelt under dessa 2 minuter.

Lakers trycker på en aning i slutet men ganska fruktlöst och utan någon riktigt farlig målchans. Gästerna Malmö Redhawks vinner den första perioden med 0-1.

Den andra perioden bjuder på ett antal riktigt vassa målchanser för hemmalaget där Marmenlind i Malmö målet kommer upp som en gigant mellan stolparna. Lakers får ett antal chanser i numerärt överläge, men det går fortsatt lite för sakta och alldeles för svåra passningar som Malmö bryter.

Även om det är Lakers som mest driver i den andra perioden är Malmö livsfarliga i sina vändningar och ett antal gånger så här långt i matchen har hemmalaget kommit upp alldeles för högt och gästerna har krigat till sig ett friläge. Som tur väl är så kommer även Adam Åhman upp stort efter det snöpliga målet mellan benen i den första perioden.

Trots att Lakers skapar tillräckligt mycket för att utjämna den här drabbningen så slutar den andra perioden mållöst.

Även den tredje perioden drivs av hemmalaget men Marmenlind i Malmökassen är omutbar. Man skapar mängder med bra chanser under hela den tredje perioden, och det är egentligen bara pricken som saknas. Istället med drygt 5 minuter kvar så Malmö fast pucken i offensiv zon och med ett välplacerat skott kan Alexander Molldén sätta sitt och Malmös andra mål för kvällen.

Hemmalaget fortsätter att trycka på och med ca 2.30 kvar tar man ut Adam Åhman från kassen och kör all in. Med 54 sekunder kvar hittar Rosén fram till Gynge med en patenterad passning där Gynge bara kan styra in den bakom en storspelande Marmenlind. Och man skapar även chanser tillräckligt för att kunna kvittera också, men detta var Daniel Marmenlinds kväll i Vida Arena. Matchen slutar 1-2 till gästande Malmö.

Nu får Växjö Lakers slicka såren efter en vinst och två förluster i säsongsinledningen. För nästa fredag börjar allvaret när Sparta Prag gästar Vida Arena för första gruppspelsmatchen i årets CHL. Nedsläpp kl. 18.05.

Matchreferat i samarbete med kilamobler.se