Amil Krupic har skrivit på
Publicerad: 2022-04-28
Nyhet
I början på februari lånades backen Amil Krupic in från Kristianstads IK. Nu står det klart att han stannar i klubben och skriver därmed sitt första SHL-kontrakt i karriären.

Sedan den 26-årige backen kom till Växjö Lakers och SHL-debuterade i februari har det blivit 14 grundseriematcher och 4 slutspelsmatcher. Successivt har Amil acklimatiserat sig till spelet i SHL och på kort tid tagit ytterligare kliv i sin utveckling.

"Jag har trivts riktigt bra"

- Jag har trivts riktigt bra i Växjö, både som stad och klubb under min inlånade tid. Att få skriva mitt första SHL-kontrakt med just Växjö Lakers känns därför väldigt roligt! Jag ser fram emot att vara kvar och utvecklas här samt hjälpa klubben till nya framgångar.

Det var ett skadedrabbat Växjö Lakers som gick in i slutspurten av grundserien. Då valde sportchef Henrik Evertsson att låna in den HockeyAllsvenska backen resterande del av säsongen. Nu skriver klubben och Amil kontrakt för kommande säsong.

- Amil kom in och gjorde det bra på slutet av säsongen 21/22. I och med alla skador fick vi möjlighet att testa honom ordentligt med stundtals mkt hög istid. Vi känner att vi vill följa Amils utveckling ytterligare och signar därför honom på ett ett års avtal.

Häng med i lagbygget 2022/2023.
» Lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson