Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Jānis Kalniņš klar för Växjö Lakers

28 juni 2021 15:30
Nyhet

Nyförvärven duggar tätt och idag kan vi presentera ännu en målvakt till Växjö Lakers lagbygge. Vi säger välkommen till rutinerade Jānis Kalniņš, senast från KHL-organisationen Jokerit.


Den 29 år gamla målvakten Jānis Kalniņš kommer från den lilla staden Limbazi i Lettland. Efter några framgågsrika säsonger i Erste Liga, den ungerska och rumänska hockeyligan tog karriären fart och Jānis skrev kontrakt med lettiska KHL-klubben Dinamo Riga.

Jānis har nu fem KHL-säsonger bestående av 188 grundseriematcher i ryggen, varav de tre senaste i finska storklubben Jokerit. Senast kunde vi dock se honom i VM där han för fjärde gången i världsmästerskaps sammanhang representerade det Lettiska landslaget.

Målvakten har tre titlar på sitt CV, en som ungersk mästare (2014) och två som lettisk mästare (2011 & 2012). Nu gör han sig klar för sin debutsäsong i Svenska Hockey Ligan i kampen om att jaga nya titlar.

"Jag kan knappt vänta på att få träffa alla lagkamrater"

- Jag är väldigt glad över att få möjligheten att representera Växjö Lakers. Det kommer garanterat att bli en rolig säsong där vi siktar högt, så som jag förstår att klubben alltid gör. Jag kan knappt vänta på att få träffa alla lagkamrater för att påbörja träningen och resan tillsammans, säger Jānis.

I och med kontrakteringen av Jānis är målvaktsbesättningen till kommande säsongs trupp fulltalig.
- Med Jānis signad så är vår målvaktssida klar. Vi kommer till spel med två målvakter som passar vårt sätt att spela väldigt väl. Jānis är en väldigt stabil målvakt som i de fall han spelat bakom bra försvar har levererat absoluta toppsiffror i KHL. Janis har precis som Viktor Fasth varit lite av en late bloomer och det kommer bli väldigt spännande att se vilka kliv han kan ta med vår struktur, säger Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet på ett år, säsongen 2021/2022.