Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Tisdag Tis 15 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar

Jānis Kalniņš klar för Växjö Lakers

28 juni 2021 15:30
Nyhet

Nyförvärven duggar tätt och idag kan vi presentera ännu en målvakt till Växjö Lakers lagbygge. Vi säger välkommen till rutinerade Jānis Kalniņš, senast från KHL-organisationen Jokerit.


Den 29 år gamla målvakten Jānis Kalniņš kommer från den lilla staden Limbazi i Lettland. Efter några framgågsrika säsonger i Erste Liga, den ungerska och rumänska hockeyligan tog karriären fart och Jānis skrev kontrakt med lettiska KHL-klubben Dinamo Riga.

Jānis har nu fem KHL-säsonger bestående av 188 grundseriematcher i ryggen, varav de tre senaste i finska storklubben Jokerit. Senast kunde vi dock se honom i VM där han för fjärde gången i världsmästerskaps sammanhang representerade det Lettiska landslaget.

Målvakten har tre titlar på sitt CV, en som ungersk mästare (2014) och två som lettisk mästare (2011 & 2012). Nu gör han sig klar för sin debutsäsong i Svenska Hockey Ligan i kampen om att jaga nya titlar.

"Jag kan knappt vänta på att få träffa alla lagkamrater"

- Jag är väldigt glad över att få möjligheten att representera Växjö Lakers. Det kommer garanterat att bli en rolig säsong där vi siktar högt, så som jag förstår att klubben alltid gör. Jag kan knappt vänta på att få träffa alla lagkamrater för att påbörja träningen och resan tillsammans, säger Jānis.

I och med kontrakteringen av Jānis är målvaktsbesättningen till kommande säsongs trupp fulltalig.
- Med Jānis signad så är vår målvaktssida klar. Vi kommer till spel med två målvakter som passar vårt sätt att spela väldigt väl. Jānis är en väldigt stabil målvakt som i de fall han spelat bakom bra försvar har levererat absoluta toppsiffror i KHL. Janis har precis som Viktor Fasth varit lite av en late bloomer och det kommer bli väldigt spännande att se vilka kliv han kan ta med vår struktur, säger Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet på ett år, säsongen 2021/2022.