Game 5: Växjö - Frölunda
Publicerad: 2023-04-08
Senast svarade Växjö för en gedigen insats och lyckades tysta Scandinavium genom att kvittera semifinalserien. Under påskafton stundar nästa drabbning lagen emellan. Denna gång i VIDA Arena.

Efter två raka nederlag var pressen stor på Växjö under torsdagens semifinal 4 i Scandinavium. Gästerna fick en smakstart på matchen då Erik Josefsson prickade in 1-0 efter mindre än tre minuters spel. I mitten av den andra perioden utökade Joachim Blichfeld till 2-0 och det resultatet stod sig sedan matchen ut efter ett strålande målvakts- och försvarsspel från Lakers. Emil Larmi motade samtliga 27 skott som Frölunda avlossade på mål.

Efter fyra spelade matcher är ställningen 2-2 inför dagens Game 5. Semifinalserien är således nere på bäst av 3-matcher, där Växjö har hemmaplansfördel. Förutsättningarna är väldigt enkla. Det vinnande laget i eftermiddag skaffar sig matchboll medan det förlorande måste vinna Game 6 för att förlänga säsongen. Bataljen spelas under måndagen i Göteborg.

05-04-23 | Frölunda – Växjö 0-2

Trots många jämna och målsnåla fajter har fortsatt inget möte slutat oavgjort efter fulltid hittills under säsongen. Kanske får vi bevittna den första förlängningen i VIDA Arena under lördagskvällen?

Nu är det dags att ladda om batterierna för en ny tillställning, där vinst är det enda som gäller. Växjö har en god känsla i kroppen inför den fina 2-0-vinsten senast. Tillsammans gör vi allt för att skaffa en 3-2-ledning i matcher. Återigen skall taket lyfta på VIDA Arena!

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:15. Arenan öppnar 13:15. Välkomna då!

Visste du att…

… Joel Persson leder alltjämt Växjös interna poängliga med sina sju pinnar (2+5).

… Frölunda har tre spelare på topp 10-listan i slutspelets poängliga.

… Växjö har förlorat två av sina fyra senaste hemmamatcher med 0-1.

… Frölunda-stjärnan, Anthony Greco, har skjutit flest skott på mål (38) i slutspelet.

… Emil Larmi har en GAA på 1,47 i slutspelet. Näst bäst av samtliga målvakter.