Välkommen Brian Cooper
Publicerad: 2022-04-20
Nyhet
Det har blivit dags att presentera det första nyförvärvet till kommande säsongs trupp. Det är med glädje vi välkomnar backen Brian Cooper till Växjö Lakers.

Den 28-årige amerikanska backen är uppvuxen i Anchorage, Alaska och kommer senast från spel i IK Oskarshamn. Efter framgångsrika juniorår i collegeligan NCAA hos Nebraska-Omaha tog Cooper säsongen 2015/2016 steget upp till AHL för att spela totalt 101 matcher i San Diego Gulls samt Milwaukee Admirals. Under NHL-draften 2012 draftades Brian i femte rundan som #127 av Anaheim Ducks.

Den 178 cm långa och 89 kg tunga backen började sin resa i Sverige hos AIK säsongen 2018/2019 men hann bara göra 12 matcher i Solna-klubben innan han säsongen efter flyttade uppåt i landet och hamnade i Björklöven. På 51 matcher landade Cooper på hela 26 poäng och 6 mål och blev 2019/2020 utsedd till årets back i HockeyAllsvenskan. Året därefter blev det SHL-debut hos IK Oskarshamn där han varit fram tills nu. Senaste säsongen spelade Brian Cooper som assisterande lagkapten och har under sin SHL-tid stått för 37 poäng på två säsonger.

"Jag känner mig privilegierad"

- Jag är otroligt exalterad över att få bli en del av Växjö Lakers. Jag har enbart hört bra saker om klubben och staden så det ska bli spännande att få komma på plats och uppleva det. Hockeyn i Växjö talar för sig själv. Med den framgången klubben har haft de senaste 10 åren känner jag mig privilegierad att Henrik ser mig som en pusselbit som kan hjälpa Lakers att vinna ännu ett SM-guld. Det kommer med all säkerhet att bli en spännande säsong som jag redan nu ser fram emot, säger Cooper som under gårdagen stannade förbi VIDA Arena för att lämna av sin utrustning.

Så här säger sportchef Henrik Evertsson om säsongens första nyförvärv;
- Brian har imponerat storligen på oss de sista två åren. Han spelar ett spel som vi tror kommer passa väldigt bra in hos oss.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger, till och med 2023/2024.

Häng med i lagbygget 2022/2023.
» Lagbygge

PR & Kommunikation Clara Berglund