Arvid Hurtig skriver seniorkontrakt
Publicerad: 2023-05-12
Lagbygge
Inför säsongen kom backen Arvid Hurtig till Växjö Lakers juniorverksamhet. Nu står det klart att han tar klivet upp i A-laget och skriver seniorkontakt med klubben.

Den 19-årige Grästorps IK-fostrade backen Arvid Hurtig kom inför fjolårets säsong till Växjö Lakers juniorverksamhet men fick redan i oktober chansen att SHL-debutera. Efter 39 matcher med Växjö Lakers J20 och 2 matcher med klubbens A-lag skriver han nu seniorkontrakt.

- Det ska bli superkul! Drömmen som jag har haft sedan barnsben är att få spela i SHL. När jag fick erbjudandet av Växjö fanns det inte något att fundera på. Lakers är det bästa laget i Sverige just nu, vilket dom har visat de senaste åren med fyra guld. Jag vet att Växjö inte känner sig färdiga med det, utan det kommer bli fler guld. Att få vara med på den fortsatta resan känns fantastiskt. 

Att ta klivet upp och spela seniorhockey är inget som skrämmer Arvid utan tvärtom triggar honom.
- Trots att det blir mitt första år som seniorspelare så vill jag kunna bidra med ett lugn, både på och utanför isen. I spelet hoppas jag kunna bidra med ett stabilt och starkt backspel, både offensivt med smarta spel och bra passningar till målchanser. Men framförallt vill jag kunna tillföra det fysiska spelet, smälla på i sarghörnorna och inte vika undan om det hettar till. 

"Det känns inspirerande"


Efter ett år i klubben får den skridskoskicklige tvåvägsbacken nu möjlighet att fortsätta utvecklas på så väl som utanför isen, en möjlighet som han värdesätter väldigt högt.
- Det känns inspirerande men framförallt roligt att få fortsätta vara en del Växjö Lakers som är en av, om inte den bästa hockeyorganisationen i Sverige. Eftersom jag spelade i juniorlaget förra året och fick möjligheten att vara uppe en en del med A-laget så vet jag hur professionella tränarna och allt runt omkring föreningen är. Att dag in och dag ut få den hjälpen av kunniga personer kommer göra så jag växer och tar ytterligare kliv som ishockeyspelare. 

Under säsongen har Arvid tränat en del med A-laget och medverkat under två SHL-matcher vilket gett Henrik Evertsson chansen att bekanta sig med backen.
- Arvid har gjort det väldigt bra när han har varit i vår verksamhet hela året. Vi känner att det är en spännande back som går en ljus framtid till mötes. 

Kontraktet är skrivet till och med 2023/2024.

Följ Växjö Lakers lagbygge 2023/2024
  » Växjö Lakers lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson