Semifinal 3: Rögle - Växjö
Publicerad: 2024-04-09
Efter två raka och blytunga hemmaförluster är det, under tisdagskvällen, dags för semifinal 3 på bortaplan i ett välfyllt Catena Arena.

Växjö har fått en mycket tung start på årets semifinalserie mot succélaget, Rögle. Skåningarna kvitterade Lakers ledning i semifinal 1 och tog matchen till förlängning, där Adam Tambellini avgjorde för gästerna.

Under semifinal 2 var det Rögle som satte sig i förarsätet med mål i slutet av den första perioden. Ledningen varade bara i drygt tre minuter innan veteranen, Robert Rosén, kvitterade i början av mellanakten. Gästerna återtog dock ledningen en minut och tolv sekunder senare. Det målet visade sig bli periodens sista.

Om Växjö startade mellanakten ypperligt gjorde Ängelholmslaget detsamma under period 3 då Simon Ryfors satte 3-1 efter endast 69 sekunders spel. Joachim Blichfeld reducerade sedan omgående till 2-3 och gav nytt hopp till Lakers. Inför sin fantastiska publik tryckte hemmalaget på för en kvittering, men lyckades inte överlista Christoffer Rifalk i Röglemålet ytterligare en gång. I stället kunde Linus Sandin fastställa slutresultatet till 4-2 i tom kasse med blott 13 sekunder kvar av tillställningen.

I och med nederlaget senast leder Rögle semifinalserien med 2-0 i matcher inför dubbla bataljer i Catena Arena. Växjö behöver således vinna minst en match i Ängelholm, för att serien skall leva vidare och få en Game 5 i VIDA Arena.

Växjö står inför en mycket tuff utmaning, men kommer självklart göra allt för att vända på steken i jakten på ett nytt SM-guld. Lakers kommer åka till Skåne med en otrolig revanschlust och försöka reducera matchserien redan under tisdagskvällen.

Senast de båda lagen möttes i Ängelholm var den 1 februari i en, som många andra tillställningar lagen emellan, jämn fajt. Under den kampen öppnade Rögle målskyttet. Därefter gjorde såväl Tobias Rieder som Noah Östlund mål för Växjö och Lakers kunde till slut vinna med uddamålet, 2-1, efter att Emil Larmi motat 20 av 21 skott i matchen. I afton hoppas vi på en repris!

Kvällens match spelas i Catena Arena, Ängelholm, med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Växjö fortfarande inte förlorat på bortaplan under årets SM-slutspel.

… Rögle har vunnit tio raka matcher (alla sammanhang inräknat).

… Växjö vunnit tre av de fem senaste tävlingsmatcherna borta mot Rögle.

… tre av Rögles fyra senaste hemmamatcher (alla sammanhang inräknat) har slutat oavgjort efter ordinarie speltid, där Skånelaget sedan vunnit under den efterföljande förlängningen.

… Joachim Blichfeld gjorde sina två första slutspelspoäng (1+1) för i år i semifinal 2.