Välkommen Emil Martinsen Lilleberg
Publicerad: 2023-05-17
Lagbygge
I skrivande stund gör han sig redo för eftermiddagens gruppspelsmatch med Norge i Ishockey-VM. Men inom kort går flyttlasset för de kommande två åren mot Växjö. Välkommen till oss - Emil Martinsen Lilleberg!

Den 22-årige backen är född i norska Sarpsborg och fostrad i stadens lag, Sparta Sarpsborgs som han A-lagsdebuterade i redan som 18-åring. I NHL-draften 2021 gick Emil som nummer 107 i fjärde rundan där han draftades av Arizona Coyotes. Inför säsongen 2021/2022 skrev han på för derbyrivalen IK Oskarshamn, som vi kunnat se honom i de senaste två säsongerna. 

För tredje året i rad representerar han det norska landslaget i ishockey-VM. Backen har 34 matcher i landslagströjan på meritlistan. Just nu gör han sig redo för eftermiddagens gruppspelsmatch mot Lettland med nedsläpp klockan 15:20.

Efter Ishockey-VM går flyttlasset till Växjö där han ansluter till försäsongsträningen med laget.

"Jag ser fram emot att komma till Växjö"

- Det ska bli roligt att komma till Växjö! Jag ser fram emot att sätta igång arbetet i Växjö som är en bra organisation med många framgångar på kort tid, säger Emil Martinsen Lilleberg.

I och med kontrakteringen av Emil Martinsen Lilleberg består just nu lagbygget av sex backar.
- Emil har gjort två år i ligan och gått från att vara en ganska anonym ung back till en väldigt spännande spelare. Med ett mycket effektivt fysiskt spel är han jobbig att möta. Vi ser framför oss en utveckling till en stark tvåvägsspelare i SHL, säger sportchef Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet till och med 2024/2025.

» Växjö Lakers lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson