Eric Martinsson är tillbaka
Publicerad: 2023-05-15
Lagbygge
Fem år har gått sedan han lämnade Växjö Lakers med 2 SM-guld på meritlistan. Nu får han återigen ta på sig Växjö-tröjan med chans till nya guld. Välkommen tillbaka - Eric Martinsson!

Inför säsongen 2014/15 värvades den då 22 år gamla backen till Växjö Lakers, redo att SHL-debutera. Hans debutsäsong i så väl klubben som SHL skulle sluta succéartat när han var med och vann sitt men även klubbens första SM-guld. Tre år senare var Eric även med och vann klubbens andra SM-guld 2018.

Efter fyra säsonger i Växjö Lakers lämnade den Åstorps IK-fostrade backen för spel över Atlanten. Sedan dess har det blivit spel i så väl AHL och NL som KHL samt tre säsonger hos Smålandsrivalerna HV71. Nu återvänder han till Växjö Lakers för spel de kommande två säsongerna.

"Det känns lite som att komma hem"

- Förra säsongen blev inte som jag hoppats på och när Växjö Lakers visade att de ville ha mig tillbaka så kändes det rätt direkt. Jag är väldigt glad över att få möjligheten att komma tillbaka, det känns lite som att komma hem även om jag inte är från staden. 

Under sin tid i Växjö Lakers blev backen en publikfavorit så väl på som utanför isen där han allt som oftast bjöd på sig själv i olika sammanhang. Inför återkomsten finns bara ett mål i sikte.
- Målet är självklart att vinna! Har man vunnit tidigare så vet man hur underbart det är och den känslan driver mig. Jag vill bidra både på och vid sidan av isen för att vi tillsammans ska nå hela vägen. 

Eric Martinsson blir inte bara ett kärt återseende för fansen utan även för den sportsliga ledningen med Henrik Evertsson i spetsen.
- Eric är en absolut klassback i den här serien. Han hör hemma i Växjö Lakers, det var här han slog igenom, det var här han växte ut till en av seriens absolut mest speldrivande backar. Det känns oerhört bra och rätt att ha honom tillbaka igen. Han kommer utan tvekan vara en av våra ledande spelare och karaktärer till vintern, säger Henrik.

  Kontraktet är skrivet till och med 2024/2025.

» Växjö Lakers lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson