Välkommen Emil Larmi
Publicerad: 2022-02-16
Nyhet
Växjö Lakers gjorde under gårdagen klart med den finske målvakten Emil Larmi, senast från Pelicans. Kontraktet är skrivet resterande del av säsongen samt kommande säsong.

Den 25-årige målvakten Emil Larmi från Lahti kommer senast från spel i Liiga-laget Pelicans som även är hans moderklubb där hans hockeyresa började. På meritlistan har han bland annat JVM-guld 2016. Säsongen därpå väntade seniordebut i klubben HKP, som han två år senare (2018/19) vann Liiga-guld med efter en stark säsong som följdes upp av ett fenomenalt slutspel från Larmi. Därefter bar det av till Nordamerika och Pittsburg Penguins organisation. Sedan fjolåret är han dock tillbaka i Finland och finska Liiga. Under säsongen har han vaktat kassen i Pelicans hela 32 matcher och har en räddningsprocent på 91,8%.

Nu väntar SHL-spel för målvakten som väntas ansluta till klubben inom kort.

"Jag vet hur mycket potential det finns och vad vi tillsammans kan uppnå"

- Det finns tre stora anledningar till att jag ville skriva på med Växjö Lakers. Först och främst var jag verkligen glad över hur mycket de verkligen ville ha mig. Jag började ta reda på saker om laget och organisationen och allt jag fick reda på och hörde var top notch. Då kände jag bara att det här är rätt beslut för mig och för min karriär.

Jag ser fram emot att träffa laget och vänja mig vid organisationen. Jag vet hur mycket potential det finns och vad vi skulle kunna uppnå. För egen del är mitt största mål att bli bättre varje dag och att uppnå den bästa möjliga versionen av mig själv som idrottare och som människa. Jag är väldigt förväntansfull över att se vad framtiden för mig och för oss som team kan bjuda på.

Strax före transferfönstret stängde igår kontrakterade sportchef Henrik Evertsson finska målvakten Emil Larmi.

- Vi är oerhört nöjda att kunna knyta Emil Larmi till oss. Ett av Finlands absolut största målvaktslöften som redan har vunnit ett mästerskap och provat på spel i Nordamerika. Som målvakt är Emil en explosiv målvakt som aldrig ger upp en puck. Inte så olik Viktor Fasth faktisk, eller Adam Åman för den delen, säger Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet till och med 2022/2023.

PR & Kommunikation Carolina Toresson