Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Idag 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov

Kanadensisk forward har skrivit på för klubben

6 september 2022 17:50
Nyhet

SHL-premiären närmar sig med stormsteg och Växjö Lakers har idag vässat spelartruppen ytterligare genom att kontraktera den kanadensiske forwarden Jayden Halbgewachs som ansluter till truppen redan senare i veckan.


Växjö Lakers har idag gjort klart med 25-årige kanadensaren Jayden Halbgewachs från Saskatchewan i Kanada. Vänsterskytten är 175 cm lång, väger 77 kg och kommer senast från spel i San Josés organisation där han tillbringat de senaste fyra säsongerna. På sina 203 AHL-matcher har han gjort 122 poäng varav 55 mål och 67 assist. Dessutom har den unga, produktiva forwarden fått chansen att visa sina färdigheter i San Josés NHL-lag tre matcher. Jayden värvades till San José efter att ha gjort succé i kanadensiska juniorhockeyligan, Western Hockey League. På sina 276 matcher i ligan stod han för makalösa 280 poäng (139 mål och 141 assist).

"Jag tror att jag kan hjälpa det här laget att ta sig långt i slutspelet, förhoppningsvis hela vägen och vinna SM-guld"

- Jag ser verkligen fram emot att komma på plats, träffa alla och bli en del av Lakers! Jag tror att det kommer att bli en fantastisk möjlighet för mig att växa och utvecklas som spelare. Jag tror att jag kan hjälpa det här laget att ta sig långt i slutspelet den här säsongen, förhoppningsvis hela vägen och vinna SM-guld, säger Jayden som just nu packat trunken och gjort sig redo för sin flygresa mot Europa.

Redan nu på torsdag väntas nyförvärvet anlända till Växjö för att göra sig redo inför SHL-premiären mot IK Oskarshamn som spelas nästa lördag på bortais.

- Med Kalle Kossila borta längre än vi hade räknat med har vi tittat lite extra på marknaden för forwards. Jayden är en mycket spännande spelare, hans potential som målskytt är skyhög. Hans 70 mål i WHL är bästa notering på 2000 talet. Han har storleken emot sig och den typen av spelare brukar passa rätt bra i Europa. Avtalet är på ett år, säger sportchef Evertsson.

Jayden kommer att spela i tröjnummer 89.

Häng med i lagbygget 2022/2023.
» Lagbygge