Emil Rasmussen blir ny assisterande tränare
Publicerad: 2024-04-26
Lagbygge
Sedan en tid tillbaka har det varit klart att Nicklas Rahm lämnar Växjö Lakers för Tre Kronor och man har därmed stått inför en spännande förändring i tränarstaben. Nu är det klart att Emil Rasmussen, tar klivet upp från J20 för att axla rollen som assisterande tränare för A-laget.

Efter att ha lagt skridskorna på hyllan började Emil sin tränarkarriär som U16-tränare i Västerås IK. Därefter gick flyttlasset till Växjö där han har tillbringat de fem senaste åren. Hans första roll var som U15-tränare i Växjö Lakers säsongen 2019/2020 och 2020/2021, för att sedan ta klivet som assisterande J20 tränare säsongen därpå. De senaste två åren har Emil haft rollen som head coach för Växjö Lakers J20. Inför säsongen 2024/2025 tar 30-åringen nästa kliv i verksamheten när han blir assisterande tränare i representationslaget.

"Det har varit något som jag strävat efter sedan dagen jag började i klubben"

- Det känns inspirerande och kul! Det har varit något jag strävat efter sedan dagen jag började i klubben. Jag är glad över möjligheten att få jobba vidare i Växjö och A-laget med allt vad det innebär. Organisationen, människorna, erfarenheten, kulturen, fansen o.s.v. Just nu ser jag mest fram emot att få lära känna laget och se alla nya och gamla ansikten på plats. 

Utöver sin roll som juniortränare har Emil assisterat ledarstaben i Växjö Lakers A-lag med videoanalyser och scouting. Nu, med sin nya roll som assisterande tränare, står Emil inför en ny uppgift och nya utmaningar.

- Det finns onekligen redan en stor portion kunskap och erfarenhet både i spelartruppen och i ledarstaben. Jag vill kunna bidra med ett stort driv, det tror jag är fundamentalt i allt man gör! Men även med kreativa tankar och idéer, bidra med ett nytänk inom de områden det behövs, när det behövs. 

Om några veckor återsamlas representationslaget och Emil gör sig redo för att bygga vidare på sin resa i klubben där han tar med många erfarenheter och lärdomar från sina år i organisationen.

- Jag känner att åren i Växjö till stor del format mig till den ledare jag är idag. Det har varit roliga och lärorika år. Vinnarmentaliteten är det jag framför allt tar med mig. Jag tycker att den genomsyrar allt vi gör. 

Sedan en tid tillbaka har det varit klart att Nicklas Rahm efter säsongen skulle komma att lämna sin position som assisterande tränare. För Henrik Evertsson föll Emil Rasmussen som ett naturligt val för att ersätta honom.

- När vi nu stod med en vakant plats i vår stab så var Emil ett naturligt val. Han har visat framfötterna i organisationen under ett antal år och detta känns som ett naturligt steg, säger Henrik Evertsson.

Emil stod sedan tidigare under ytterligare ett års kontrakt med klubben.

Kommersiell Chef Carolina Toresson