Välkommen Noah Östlund
Lagbygge2023-06-05
Växjö Lakers utökar centersidan med den unga och talangfulla spelaren Noah Östlund, som är klar för spel under kommande säsong i klubben.

Noah Östlund är född i Nykvarn med Södertälje SK som moderklubb. Junioråren har tillbringats i Djurgården Hockey där han redan som 17-åring SHL-debuterade (2021/2022). Dessutom har han representerat svenska juniorlandslagen ett flertal tillfällen. På meritlistan har han bland annat ett U18 VM-guld och ett brons.

Under fjolårets NHL-draft gick Noah som nummer #16 i första rundan där han draftades av Buffalo Sabres, som dessutom signade centern kort därpå. Kontraktet med NHL-klubben är skrivet till och med 2025/26.

Förra säsongen stod Noah för 26 poäng på 31 matcher i grundserien och avslutade säsongen med att spela den HockeyAllsvenska finalen med Djurgården.

Trots sin ringa ålder har Noah redan testat på SHL-hockey men får nu på allvar ta klivet upp i högsta ligan inför kommande säsong.

"En perfekt plats att vara på om man vill utvecklas som hockeyspelare"

- Det har varit imponerande att se all Växjös framgång, både på isen och allt runt omkring. Det känns också som en perfekt plats att vara om man vill utvecklas som hockeyspelare. Så när erbjudandet kom var det ganska självklart att signa, säger Noah.

Idag har centern anlänt till Växjö, redo att sätta igång försäsongsträningen med laget. Men inför hösten har han en tydlig målbild över vad han vill bidra med på isen.

- Jag vill bidra med ett kreativt och offensivt spel men även ta ett stort ansvar i defensiv zon. 

Noah Östlund blir sportchef, Henrik Evertssons sjunde nyförvärv att presenteras till Växjö Lakers spelartrupp.

- Noah är en av den senaste årens största svenska centertalanger. Han har en spelstil som egentligen fullständigt överlappar med hur vi vill spela hockey. Det ska bli fantastiskt kul att få ha Noah i laget den kommande säsongen. Jag är väldigt övertygad om att han kommer vara mycket bra för oss, jag är också övertygad om att Lakers kommer vara mycket bra för Noahs vidare utveckling, säger Evertsson.


Lånekontraktet är skrivet på ett år.

  » Växjö Lakers lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson