Välkommen Gabriel Carlsson
Publicerad: 2023-07-28
Lagbygge
Tre dagar före återsamling kryddas truppen ytterligare. Växjö Lakers har gjort klart med den NHL-meriterade backen, Gabriel Carlsson som skrivit på för kommande tre år.

Gabriel har sina rötter i Närke och är uppvuxen i Örebro. Junioråren inleddes i moderklubben Örebro Hockey och avslutades i Linköping där backen även skulle komma att SHL-debutera redan som 18-åring.

I 2015 års NHL-draft blev Gabriel draftad som #29 i första rundan av Columbus Blue Jackets.

Efter två fullbordade säsonger och 96 matcher i SHL väntade spel över Atlanten för Carlsson. Sedan 2017 har den storväxta backen varit i Nordamerika och har 92 NHL-matcher samt 205 AHL-matcher på meritlistan. Fjolårets säsong avslutades i så väl Washington Capitals som deras farmarlag Hershey Bears. Nu återvänder han till Sverige och SHL för kommande tre säsonger där Växjö Lakers blir hans nya klubbadress.

"En klubb med bra utvecklingsmöjligheter"

- Växjö är ett topplag som senaste åren alltid varit med och slagits om guldet. En klubb med bra utvecklingsmöjligheter, säger Gabriel.

På måndag samlas spelartruppen för att inleda resan mot ett nytt SM-guld. Den 195 cm långa och 92 kg tunga vänsterskytten kommer att bära tröjnummer 17 och har en tydlig bild av hur han ser på sin roll.

- Jag vill bidra med ett stabilt tvåvägsspel med ett bra förstapass och stark positionering samt hänga med upp i anfallen när tillfälle ges.

Värvningen av Gabriel Carlsson innebär att Växjö Lakers har nio backar i truppen.

- Vi har pratat med Gabriel under ganska lång tid och känt att detta är en spelare och person vi väldigt gärna skulle vilja ha i laget. När sedan de sista bitarna föll på plats gick det väldigt snabbt, säger Evertsson.

Kontraktet är skrivet på tre år, till och med 2025/2026.

  » Växjö Lakers lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson