Welcome Dylan McLaughlin
Publicerad: 2023-07-06
Lagbygge
Växjö Lakers har gjort klart med den 28-årige centern, Dylan McLaughlin som senast kommer från spel i AHL-laget Springfield Thunderbirds.

Dylan är född och uppvuxen i amerikanska Lancaster där han redan som 5-åring började spela ishockey. College-tiden tillbringades i Canisius College. Under sina fyra säsonger stod han för 147 poäng på 152 matcher. Därefter väntade seniorhockey för centern som tillbringat de fem senaste fem åren i AHL och spelat för Rockford IceHogs och senast Springfield Thunderbirds. Nu är den 188 cm långa och 86 kg tunga backen för första gången klar för spel utanför Nordamerika.

"Jag ser fram emot ett nytt kapitel i min karriär"

- Jag ser verkligen fram emot ett nytt kapitel i min karriär. Det ska bli roligt att bli en del av Växjö Lakers organisation och att få spela inför hemmapubliken. Förhoppningsvis kan vi få ännu en bra säsong och vinna ett nytt guld.

Värvningen av Dylan McLaughlin innebär att man nu är 14 forwards i truppen.

- Dylan är med all sannolikhet den sista forwarden vi tar in till vår grundtrupp. Vi får en mångsidig kille som behärskar de flesta momenten av spelet. Dylan fick föregående säsong förstörd av en fotledsfraktur men kunde komma tillbaka och spela på slutet, säger sportchef Henrik Evertsson.


Kontraktet är skrivet på ett år.

  » Växjö Lakers lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson