Förlust i säsongens första match mot Linköping
Publicerad: 2023-08-16
Lakersbussen gick på sin första resa och landade in i Linköping och SAAB Arena. Ett Lakers som hade svårt att hitta flytet i spelet åker på pumpen med 4-2.

Då var äntligen den nya säsongen igång även när det gäller matcher. På onsdagskvällen genomförde Växjö Lakers säsongens första träningsmatch när man åkte upp till SAAB Arena och möte med Linköping HC. Hemmalaget Linköping spelade sin första match för säsongen i frdags då man åkte till Gotland och förlorade med 6-3 mot IK Oskarshamn.

Matchen i SAAB Arena börjar bra för gästande Växjö Lakers som sätter tonen ganska omgående med ett smart spel, bra passningar och ett gediget försvarsspel som ofta stoppade hemmalaget tidigt i banan. Utdelningen för Växjö Lakers kommer också runt 4 minuter in i den första perioden. Och det är Emil Sylvegård som hittar Tobias Rieder med en fin passning genom mittzon och Rieder lyckas tråckla in 0-1 bakom Myrenberg.

Men efter ca halva perioden tappa gästerna lite av de fokus man haft och börjar slarva med pucken. Detta ger givetvis Linköping en boost och man tar över mometumet. Men man har inte många klara chanser ändå till trots. Två riktiga chanser på hela perioden varav chans nummer två letar sig in i när från Broc Littles klubba. Little tar egen retur bakom mål och slår pucken bakifrån i ryggen på Åhman och in till 1-1. Vilket blir slutresultatet i den första perioden, där lagen har varsen halva av den.

Den andra perioden vill man nog glömma ganska snabbt om man håller på Växjö Lakers. Det är virriga gäster på isen som verkligen ser ovana ut vid situationen att spela match igen. Redan i den första minuten av perioden så hittar Filip Bystedt nätet bakom Åhman, i en period som i första hand handlar om boxplay för gästande Växjö Lakers. Totalt 8 utvisningsminuter fördelat på Keegan Lowe, Zach Guitarri, Emil Sylvegård och Brian Cooper.

Och i svallvågorna efter ett av dessa PP för hemmalaget kommer även 3-1 genom en styrning från Taylor Leier i den 16:e minuten av perioden. Som Lakers spelare ska vi vara glada att resultatet på tavlan bara är två mål upp och inte mer. För det kunde det vara mer efter 40 minuters spel.

Man tog dessutom med sig en utvisning på Brian Cooper in till den tredje perioden. Och precis som 3-1 målet kom även 4-1 i den andra minuten i kölvattnet av utvisningen på Cooper. Dylan MacLaughlin får möjligheten att göra sitt första mål och en reducering till 4-2 i den 10:e minuten på en fin styrning.

Men Lakers har inte pushen eller för den delen ingredienserna för att utmana LHC idag. Det var lite för blekt och man tog dessutom alldeles för många utvisningar. Två mål göra vi i alla fall denna första match och kom alltså från Tobby Rieder och Dylan MacLaughlin, men resultatet blir 4-2 till hemmalaget Linköping.