Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec

Seger i säsongens första match

10 augusti 2021 20:30

Då drar vi igång säsongen 21/22 och för Lakers gällde träningsmatch borta mot Linköping. Och Växjö Lakers går segrande ur striden efter två fantastiskt fina mål.


Äntligen drar vi igång den nya säsongen för att försöka behålla mästartiteln. Laget har varit igång ca 5 pass på is och första matchen blir en bussresa upp till Linköping och träningsmatch mot LHC. En första chans för det här nya laget att spela ihop sig.

Linköping ser klart hetast ut inledningsvis, men vi känner igen Lakers lugn och den där självsäkerheten med att spela i egen zon. Linköping bjuds på några lägen, bl.a ett friläge där nya målvakten Janis Kalnin´s är lugn som en filbunke, och täcker ut den chansen. Efter 6.49 kommer matchens och säsongens första utvisning som drabbar Lakers nummer 15 Hugo Pettersson.

LHC har lite småchanser under sitt PP men inget jättefarligt. Lakers har ganska enkelt så långt i matchen att hålla LHC på utsidan i försvarszon. I anfall zon är gästerna ettriga och hemmalaget får problem i mellan åt. I slutet av perioden, med bara dryga minuten kvar får Lakers matchens bästa chans när ett genomspel över centrallinjen sker men tyvärr ingen träff på den pucken.

En ganska okej period med tanke på att det är den första för säsongen och gästande Lakers vinner skotten med 6-11.

I den andra perioden tar gästande Växjö Lakers över totalt i spelet. Trots att Lakers får en andra utvisning efter 8.26 genom häman Aktell som åker för en roughing. Men kändes det första boxplayspelet lugnt så var detta ännu lugnare. Vi får se ett Växjö Lakers som gasar ordentligt och LHC får mest slå undan. Och dessutom så skapar man många klara målchanser som när Josen kommer fri men misslyckas med skottet mellan benen. Eller när Nättinen hittar Rosén framför mål men Rautios benskydd ligger kvar.

Dessutom skapar Holmberg en chans för Ludvig Nilsson, när han med sin styrka trycker sig in och spelar över till Nilsson över centrallinjen med en hand på klubban. Rautio är dock snabb över och räddar Nilssons avslut. Men målet ska komma till slut, säsongens första. Och det är ett konstmål vi bjuds på. Pucken hamnar hos Lundberg upp till höger vid offensiv blå. Han lägger en luftlyra in mot mitten framför mål där Holmberg kommer. Han tar ner pucken med handen och sedan skjuter 0-1 mellan sina egna ben förbi en chanslös Rautio. En riktigt bra period av gästerna som slutar 0-1.

I tredje ronden ser vi en lite mer sömnig period med slarvigare spel. Framför allt från gästerna som går ner sig och tummar lite på vissa saker som man gjorde väldigt bra i den andra. Detta ger ju hemmalaget ner tid med puck och man skapar några ganska bra lägen, bl.a ett friläge för Russel. Efter 10.42 åker Olle Lycksell ut för en tripping och LHC får ytterligare en chans i numerärt överläge.

Men Lakers står stabilt i sin egna zon. LHC är definitivt inte ofarliga, men det skapas heller ingen jättechans. Det är oftast Broc Little som är det stora orosmolnet. Istället åker Gibbons på en crosschecking med dryga 5 minuter kvar att spela. Då får vi se Hugo Pettersson på ett väldigt kallt sätt hitta Olle Lycksell som gör sitt första mål i Lakersdressen när han stenhårt prickskjuter in 0-2 efter 15.15.

Hemmalaget trycker på i slutet när man även plockar ut Rautio i jakten på en reducering. Men Kalnins gör en oerhört stabil första match i Lakers och får hålla nollan efter sina första 60 minuter. Målskyttar alltså Pontus Holmberg i den andra perioden och Olle Lycksell i den tredje när Linköping besegras borta med 0-2. Nästa match mot Frölunda på tordag med spelplats Halmstad med nedsläpp kl 18.00.