Inför Luleå - Växjö
Publicerad: 2024-01-23
En ny vecka är kommen och för Växjös del väntar tre matcher, där samtliga kommer spelas på bortaplan. Under tisdagskvällen blir Luleå den första motståndare på bortaturnén.

Växjö fortsätter att spela en övertygande ishockey och lagets vinstsvit är nu uppe på fyra raka trepoängare. Allra senast lyckades man enkelt besegra Örebro med klara 4-0. Robert Rosén öppnade målskyttet i powerplay efter knappt nio minuters spel. Dylan McLaughlin utökade sedan ledningen och Joel Persson kostade på sig att missa en straff innan den första perioden var slut.

I mitten av den andra perioden noterades Noah Östlund för 3-0 innan McLaughlin prickade in sitt andra mål i matchen och totalt sitt sjunde SHL-mål för säsongen. Slutperioden blev sedan mållös och segersiffrorna skrevs således till 4-0. Emil Larmi vaktade Lakers mål och motade samtliga 17 skott som han fick på sig.

Segern senast gör att Växjö alltjämt leder tabellen. Nu med 69 inspelade poäng på 35, vilket är två pinnar fler än tvåan, Färjestad.

Under tisdagskvällen är Lakers på jakt efter nya poäng och sin femte raka vinst då man gästar Luleå. Norrbottningarna är dock en svår nöt att knäcka och är mycket formstarkt då man vunnit fyra raka tillställningar. Lägg därtill att man hållit nollan i två av fajterna och endast släppt in två (!) ynka mål under vinstsviten. Den fina formen har lyft laget till en sjundeplats i tabellen och man är endast två poäng bakom Frölunda, som i skrivande stund innehar den sjätte- och sista direktplatsen till kvartsfinal.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

01-10-22 | Luleå – Växjö 1-2
03-12-22 | Växjö – Luleå 7-2
14-01-23 | Luleå – Växjö 1-3
25-02-23 | Växjö – Luleå 4-0

Växjö lyckades med konststycket att besegra Luleå i samtliga fyra grundseriematcher under den passerade säsongen. I VIDA Arena blev det stora siffror medan matcherna i Luleå blev betydligt mer målsnåla och jämna. Lagen möttes även i en sevärd kvartsfinalserie, där Lakers till slut stod som segrare med 4-3 i matcher.

Hittills under den nuvarande säsongen har Växjö och Luleå drabbats samman två gånger. Det första mötet spelades i Växjö, där Luleå vann med klara 5-2. Allra senast, närmare bestämt 2 december, möttes man i Coop Norrbotten Arena i en fajt som Lakers vann med 2-0 efter att Emil Larmi hållit nollan.

I kväll är det två lag som har fyra raka segrar i bagaget som möts och båda vill såklart förlänga sin segersvit. Växjö behöver vinsten för att garantera att man behålla förstaplatsen medan Luleå vill ordna tre poäng i jakten på en direktplats till kvartsfinal. Aftonens batalj har sannerligen allt för att bli en spännande fajt!

Kvällens match spelas i Coop Norrbotten Arena, Luleå, med nedsläpp 19:00.