Team Rynkeby i VIDA Arena
2013-02-19

Lördagen 23 februari finns Team Rynkeby på plats i VIDA Arena. 

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsinitiativ som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden i Sverige och Børnecancerfonden i Danmark. 2012 samlade Team Rynkeby in nästan 20 miljoner kronor till kampen mot barncancer. 

I juli cyklar 800 personer från Danmark och Sverige till Paris, en sträcka på 125 mil, för att stödja barn med cancer och deras familjer. Under året tränar även de olika teamen tillsammans som förberedelse inför cykelloppet. 

Lördagen 23 februari, när Växjö Lakers möter Timrå, finns Team Rynkeby i Växjö på plats i VIDA Arena. Teamet kommer att ha cyklar med sig och finnas på plan 2, och där kommer även armband och pins till förmån för Barncancerfonden att säljas. 

Under matchen överräcker Växjö Lakers en signerad matchtröja till Team Rynkeby. 

- Tanken är att vi ska samla in en miljon kronor innan vi sticker iväg i sommar. Därför är vi med på olika aktiviteter, som det här, berättar Pierre Davidsson, en av cyklisterna i laget. 

- På plan 2 kommer vi ha cyklar, försäljning och det går bra att prata med oss om den här satsningen. Det är givetvis jätteroligt att komma till VIDA Arena. 

Gör som Växjö Lakers - stötta Team Rynkeby och deras engagemang i Barncancerfonden. 

» Insamlingen 

» Team Rynkeby Växjö

Redaktör Jonas Gustavsson