Blytung förlust mot Timrå
Publicerad: 2013-02-23

Växjö Lakers ledde med 1-0 mot Timrå men föll till slut med 2-1 i VIDA Arena.

Motgångarna fortsätter för Växjö Lakers.

Puckarna studsar fel, marginalerna grinar emot och målskyttet klickar. 2-1-förlusten mot Timrå var fjärde raka nederlaget. 

- Det är inte så mycket att säga just nu. Man är mest förbannad, besviken och alla känslor bara strömmar. Man känner tomhet också, säger Alexander Johansson. 

Men tabellmässigt är Växjö Lakers, på tionde plats i tabellen, fortfarande fem poäng före serieelvan Timrå. 

- Världen går inte under för detta. Det är fyra matcher kvar och vi har allt i egna händer, så det är positivt. Det är bara att spotta i näven och bita ihop, säger Alexander.

Det var just Alexander Johansson som sköt 1-0 i den första perioden efter en delikat framspelning av Steve Saviano där Gislavedssonen bara behövde smeka in pucken i tom bur.

Ett slumpmål - pucken lekte flipperkula - fram till 1-1 utjämnade matchen. 

Växjö Lakers radade sedan upp målchanser i första och andra perioden. Jan Hlavac hade en styrning nära mål, Liam Reddox var nära att få slag på trissan i en framstötning, Steve Saviano hade mer eller mindre öppet mål och Robert Rosén fick ett kalasläge.

Men pucken ville inte in. 

- Det är det sista lilla med att få in pucken som saknades. Vårt anfallsspel skapade massor av chanser. Vi måste vara mer avslappnade i de avgörande lägena, säger Sam Hallam. 

I den sista perioden tvingades Timrå till en timeout - men strax efteråt kom 2-1-målet när Matt Murley snurrade runt kassen och lyfte in pucken. 

Växjö Lakers tryckte på i slutet - men marginalerna var inte på hemmalagets sida.

- Nej, det var de inte, men man måste förtjäna marginalerna också. I andra perioden har vi många lägen och jag tycker att vi ska kunna pilla in en eller två puckar. Det är för dåligt, säger Alexander Johansson. 

- Jag tycker att vi spelar bra i första och andra och delvis i tredje där de tvingas till en timeout. Sedan är det små tillfälligheter som avgör. 

Fyra matcher återstår av säsongen och på tisdag spelar Växjö Lakers bortamatch mot AIK. 

- Det är fyra matcher kvar och tolv poäng att spela om. Jag tycker att vi spelmässigt är på rätt väg och det handlar om att gjuta mod i grabbarna som ska göra det ute på isen, säger Sam Hallam.

David Åslin utgick redan i första perioden.

- Vi får avvakta till måndag och se vad det är, säger Hallam.

Redaktör Jonas Gustavsson