Robert Rosén har kritat på
Publicerad: 2023-05-19
Lagbygge
För snart fyra veckor sedan vann han sitt fjärde SM-guld med klubben. Nu är han klar för sin 15:e (!) säsong i klubben, trotjänaren Robert Rosén!

 Med fyra seriesegrar och fyra SM-guld i Växjö Lakers på meritlistan avslutade han för drygt tre veckor sedan sin 14:e säsong i klubben.

Redan 2005 började centerns resa i Växjö Lakers, sedan dess har han spelat hela 653 grundseriematcher och 95 slutspelsmatcher i Växjö-tröjan. Nu står det klart att 35-åringen skrivit på för ytterligare ett år i klubben.

"Jag kände mig inte redo att sluta"

- Jag kände ganska snabbt efter vi vann att jag inte var redo att sluta, så jag meddelade min agent att jag var öppen för ett år till. När han och Henke började prata så löste sig allt väldigt snabbt, vilket tydde på att intresset var ömsesidigt som tur väl var, säger en glad Robert Rosén. 

I onsdags gjorde han försäsongens första träningspass med laget som han ser har ett tydligt mål framför sig.
- Jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong. Jag känner mig fräsch och tycker vårt lag redan ser bra ut. Det kommer säkerligen dessutom förstärkas med ytterligare någon spelare innan vi drar igång. Det finns bara ett mål för nästa säsong och de vet nog alla vad det är!

Kontrakteringen av en välmeriterad trotjänare i form av Robert Rosén blir en viktig pusselbit i laget inför kommande säsong.
- Det är såklart jättekul att Robban känner sig motiverad att köra vidare. Han var en viktig del av förra årets mästarlag och kommer säkert fortsätta vara viktig för oss, säger sportchef Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet till och med 2023/2024.

» Växjö Lakers lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson