Røndbjerg och Wistén A-lagskontrakterade
Publicerad: 2017-01-11
Nyhet
Idag blev det klart att Växjö Lakers J20-spelare Ludwig Wistén och Jonas Røndbjerg kommer att tillhöra Växjö Lakers A-lag kommande säsong.

Inför säsongen 2016/17 plockades Växjö Lakers-junioren Linus Högberg upp till a-truppen, nu är det dags för ytterligare två juniorer att ta samma kliv.

Senast igår kväll kunde vi se de båda juniorerna i laguppställningen när Växjö Lakers ställdes mot Sparta Prag i CHL-semifinalspel. Kommande säsong kommer vi att få se än mer av de unga talangerna.

Sjuttonårige Jonas Røndbjerg är född och fostrad i danska Rungsted. I julas representerade den vänsterskjutande forwarden den danska JVM-truppen som återigen överträffade allas förväntningar.
- Jag är riktigt glad för den här möjligheten! Jag trivs jättebra i Växjö så nu gäller det att kämpa sig till en plats i laget, säger Jonas Røndbjerg.

Forwarden Ludwig Wistén, 18 år är född i Stockholm och fostrad i talangfabrikerna SDE och Huddinge IK. Under hela 8 SHL-matcher den här säsongen har vi kunnat se vänsterskytten uppsatt i Växjö Lakers laguppställning.
- Det känns lite overkligt faktiskt och självklart kul att klubben tror på mig. Nu är det bara att fortsätta jobba hårt och visa vad jag går för, säger Ludwig Wistén.

- Ludwig och Jonas är två killar som har haft en väldigt bra utveckling i år och som vi tror kommer att fortsätta utvecklas till SHL-spelare i en inte alltför avlägsen framtid, säger sportchef Henrik Evertsson.

De båda kontrakten är skrivna på ett år.

PR & Kommunikation Carolina Toresson