Lukas Bengtsson är klar
Publicerad: 2022-05-10
Nyhet
Nyförvärven duggar tätt och idag kan vi presentera ännu en spelare till kommande säsongs lagbygge. Varmt välkommen säger vi till backen Lukas Bengtsson, senast från spel i Dinamo Minsk.

Backen Lukas Bengtsson är född i Huddinge med Huddinge IK som moderklubb och kommer senast från spel i KHL. Junioråren spenderade han i Mora IK och 28-åringen fick redan under sin andra säsong göra A-lagsdebut och representera klubben i HockeyAllsvenskan. 113 matcher, 68 poäng (22+46) och en säsong som assisterande kapten senare skrev Bengtsson sitt första SHL-kontrakt hos Frölunda Hockey där han spenderade de två kommande säsongerna. Åren 2016-2018 blev det en sejour i Nordamerika för att spela i Pittsburgh Penguins farmarlag Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Den 178 cm långa och 82 kg tunga backen återvände till Svenska Hockeyligan inför säsongen 2018/2019 och då i Linköping HC. Lukas har under sina juniorår representerar Sverige i landslagssammanhang men gjorde den här säsongen en succédebut i Tre Kronor. Året därpå tog han klivet över till KHL för två säsonger hos SKA St. Petersburg och en hos Dinamo Minsk. Han har under sina 107 KHL-matcher stått för hela 52 poäng (10+42). Nu står det klart att den högerfattade backen återvänder till SHL och har skrivit på för tre säsonger i Växjö Lakers.

"Det är vinna man vill göra"

- Jag har enbart hört gott om Växjö som organisation, stad och att alla fans är fantastiska. Jag är väldigt motiverad och ser fram emot säsongen som komma skall. Växjö är en klubb med stor vinnarkultur och det är vinna man vill göra!

Värvningen av Lukas Bengtsson innebär att man just nu har sju backar kontrakterade.
- Lukas tillhör det absoluta toppskiktet av backar utanför NHL. Behöver egentligen inte säga mer, ett tillskott som jag är oerhört nöjd med, säger sportchef Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet på tre säsonger, till och med 2024/2025.

Häng med i lagbygget 2022/2023.
» Lagbygge

PR & Kommunikation Clara Berglund