Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan

Välkommen Joachim Blichfeld

8 juni 2022 15:45
Nyhet

Det har blivit dags att välkomna ett nytt ansikte till Växjö Lakers. Vi välkomnar danske rightskytten, Joachim Blichfeld, senast från San Jose Sharks.


Den 23-årige Joachim kommer från danska Fredrikshavn där hans hockeyresa en gång började som barn. Juniortiden inleddes dock i Sverige och Malmö Redhawks organisation där han redan då visade tydliga prov på sina offensiva skills.

I början på sommaren 2016 valdes dansken under NHL-draften som #210 i sjunde rundan av NHL-laget San Jose Sharks. Efter sommaren begav sig Blichfeld över Atlanten till den nordamerikanska juniorishockeyligan WHL (Western Hockey League). Utvecklingskurvan pekade rakt upp och den tredje WHL-säsongen stod högerskytten för hela 114 poäng (53+61) på 68 matcher i rollen som assisterande kapten.

Efter succésäsongen fick han chansen i så väl NHL-laget San Jose Sharks som farmarlaget San Jose Barracuda. Under fjolårets säsong stod forwarden för 45 (24+21) poäng på 61 matcher. Med 130 AHL-matcher och 7 NHL-matcher på meritlistan, samt en kortare utlåningssejour i danska Frederikshavn White Hawks återvänder nu Joachim Blichfeld till Sverige för att SHL-debutera i Växjö Lakers.

Det var ett lätt val för mig

- Växjö Lakers känns som en bra klubb för mig för att kunna ta nästa steg i min karriär. Jag har bara hört bra grejer om klubben och fansen i Växjö, därför var det ett lätt val för mig att välja just Växjö!

Så sent som för två veckor sedan kunde vi se Blichfeld i danska landslaget under Hockey-VM. Nu är väskorna packade för två år i Växjö. Utöver packning kommer han med höga förväntningar.
- Mina förväntar är att vi är med i toppen av ligan och blir ett svårt lag att möta! Jag ser mig själv som en offensiv spelare och hoppas på att kan bidrag laget med att få vinster.

Kontrakteringen av högerskytten innebär att Växjö Lakers nu har tolv forwards uppsatta i Henrik Evertssons lagbygge inför kommande säsong
- Joachim är en spelare med en extrem offensiv uppsida. Efter ganska många år i Nordamerika kommer han nu hem för att utveckla hela sitt spel och ta det till nästa nivå. Det ska bli fantastiskt roligt att jobba med Jocke de kommande två åren.

» Lagbygge