Årets koncernresultat 2023
Publicerad: 2023-06-13
Nyhet
Böckerna är stängda och det har blivit dags att summera verksamhetsåret. Ett år som i stora drag bestått av förändrat ekonomiskt världsläge och sportslig framgång. På sista raden kan man uppvisa ett positivt resultat i koncernen.

För tolfte året i rad kan Växjö Lakers uppvisa ett positivt resultat i koncernen trots ett ansträngt år.
- Vi är glada och framför allt tacksamma att ännu en gång kunna uppvisa ett positivt resultat i koncernen, trots tuffa tider med ökade kostnader. Totalt landar koncernresultatet på 2,3 mkr efter skatt. Tack vare en sportsligt stark säsong som slutade på bästa sätt, ihop med ett normalt publikläge från start kan vi rädda upp de kraftigt ökade kostnaderna, säger vd, Johan Markusson.

Dessutom ökar man omsättningen i koncernen, något som man haft som ett långsiktigt mål.
- Omsättningen i koncernen har gått från 149 till 165 mkr, vilket är roligt att se som en positiv effekt av ett hårt och långsiktigt arbete.

Hur har ett år med förändrat världsläge påverkat ekonomin?
- Det har såklart påverkat en hel del. En av de få uppsidorna med pandemin och publikrestriktionerna var att vi lärde oss att hantera oklara ekonomiska förutsättningar och tvära kast på ett bra sätt. Något som vi fortsatt behövt göra på grund av lågkonjunktur och inflation som inneburit ökade räntekostnader samt energi- och materialpriser som skjutit i höjden.


När man summerar verksamhetsåret för respektive bolag, hur ser det då ut?

- De sportsliga framgångarna i slutspelet har bidragit till att det blev många hemmamatcher i Vida Arena som är en stor faktor till årets positiva resultat i Växjö Lakers Idrott AB. För föreningen Växjö Lakers Hockey Club har ungdomsverksamheten äntligen tagit fart med fler camper efter pandemiåren vilket är fantastiskt roligt. Flera besparingsåtgärder avseende elkostnader har skett under året men turbulens på elmarknaden och höga räntekostnader har dock påverkat Växjö Lakers Fastighets AB´s resultat negativt, avslutar Johan.


Handlingar till årsmötet 27 juni

» Dagordning
» Valberedningens förslag
» Års- och Koncernredovisning
» Verksamhetsberättelse

Medlemmar är välkomna att anmäla sig till årsmötet!
Datum: Den 27 juni
Tid: Klockan 18:00
Plats: Power Break, Vida Arena

» Anmälan

PR & Kommunikation Carolina Toresson