Center klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2021-12-16
Nyhet
Växjö Lakers har gjort klart med den 27-årige, spelskicklige centern Joel Kellman som senast kommer från spel i San Josés organisation. Kontraktet är skrivet säsongen ut samt kommande två år.

Idag kan Växjö Lakers presentera en tidig julklapp i form av nyförvärvet Joel Kellman som inom kort kommer att ansluta till organisationen.

- Vi har varit kort om folk på forwardssidan ett tag nu, därför känns det extra bra att vi signar Joel. Vi får en center som i tidigare lag gjort det väldigt bra på en hög nivå. Joels sätt att spela passar bra in hos oss. En skicklig spelare som arbetar hårt, säger Henrik Evertsson.

Den 180 cm långa och 85 kg tunga Joel Kellman är född och uppvuxen i Karlskrona och har KHK som moderklubb där han spelade hockey under sina ungdomsår. Merparten av sina juniorår tillbringade han i Malmö Redhawks innan gick resan vidare till HV71:s J20. I Jönköpingslaget skulle han även komma att göra sin SHL-debut för att sedan lånas ut till moderklubben Karlskrona under slutspurten av säsongen 2014. Borta bra men hemma bäst blev fallet för Joel som sedan stannade i KHK 2014–2018. Säsongen 2014/15 var han med och ledde moderklubben från HockeyAllsvenskan till SHL efter att ha vunnit den Allsvenska finalen mot Västerås IK.

Med tre starka SHL-säsonger i bagaget och en utvecklingskurva som pekade uppåt värvas Joel till Brynäs IF där han fortsatte att leverera. Under sin säsong i Brynäs stod han för 34 poäng på 45 matcher vilket gjorde att NHL-klubben San José Sharks fick upp ögonen för Joel och kontrakterade honom.

I San José har det blivit spel i så väl Sharks som Barracuda (farmarlaget). Med 38 NHL-matcher och 54 AHL-matcher på meritlistan står det klart att han återvänder till Sverige för spel i Växjö Lakers resterande del av säsongen samt även kommande två säsonger.

Så här säger han om valet att komma tillbaka till Sverige och SHL.
- Det kändes som det var dags att åka hem igen och då passade Växjö mig perfekt. En klubb med höga ambitioner.

Vi ska vara med och slåss om guldet

Joels förväntningar inför resterande del av säsongen är höga där han räknar med att Växjö Lakers återigen ska vara ett av topplagen i vår.

- Mina förväntningar för resten av säsongen är att vi ska vara med och slåss om guldet.

Joel Kellman väntas vara spelklar i mellandagarna.

PR & Kommunikation Carolina Toresson