Rosén till Växjö Lakers
Publicerad: 2012-05-21

Växjö Lakers har skrivit kontrakt med centern Robert Rosén som därmed återvänder till klubben. 

Robert Rosén kom till Växjö Lakers från Alvesta 2005 och spelade fem säsonger i klubben. De två senaste åren har 24-åringen spelat elitseriehockey i Modo och AIK.

Den gångna säsongen svarade Robert Rosén för 60 poäng (21+39) på 55 matcher i AIK och vann därmed elitseriens poängliga. Under vintern blev det också debut i Tre Kronor.

– Det är givetvis en mycket bra spelare som vi får hem. Han tog sina första riktiga skär i seniorkarriären här och gjorde det riktigt bra, och sedan åkte han iväg och blev ännu bättre, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– Robert är en klassisk svensk center som är bra i båda ändarna av isen och som kan bidra i alla spelformer. Han är en spelfördelare, men han är också en målskytt. Dessutom kommer han in med ett års mer elitserieerfarenhet än vad många i vår trupp har. Han har redan genomgått det så kallade tuffa andraåret i elitserien, även om det inte var så tufft för honom.

Kontraktet med Robert Rosén är skrivet på fem år.

– Under de förutsättningar som Robert kom tillbaka till oss så kändes det viktigt för oss och alla inblandade att visa att vi bygger den här organisationen långsiktigt. Både vi och Robert ville skriva ett längre kontrakt, säger Henrik Evertsson.

– Det känns alltid bra när spelare vill återvända till oss och vi har sagt det innan och säger det igen: vi vill ha in så många spelare som möjligt med anknytning till Växjö och Kronoberg. Med Robert och Alexander Johansson har vi fått in två spelare med den anknytningen. 

Se Marcus Sjöholm, Sveriges Radio P4, intervjua Robert Rosén: 

-> Lagbygget 2012/13

Redaktör Jonas Gustavsson