Miika Koivisto förlänger
Publicerad: 2021-06-02
Nyhet
För drygt tre veckor sedan vann han SM-guld med Växjö Lakers och igår var den finske backen med och säkrade kvartsfinalspel i VM. Idag står det klart att han förlänger sitt kontrakt med Växjö Lakers.

Den 4 november 2019 värvades den landslagsmeriterade backen Miika Koivisto till Växjö Lakers organisation. Sedan dess har det blivit 28 poäng på 68 grundseriematcher, 6 poäng på 14 slutspelsmatcher, en grundserieseger och ett SM-guld i Växjö Lakers-tröjan. I dagarna blev det klart att Miika väljer att förlänga kontraktet med klubben och stannar ytterligare två säsonger.

"Har blivit en bättre hockeyspelare"

- Det känns bra att komma tillbaka till Växjö. Växjö Lakers är en bra organisation som varje år har chans att vara ett av topplagen i SHL. Jag känner att jag under dessa två år har blivit en bättre hockeyspelare och jag hoppas kunna utvecklas ytterligare samt hjälpa de yngre killarna genom att föregå med gott exempel.

Den finske backen har efter den framgångsrika säsongen ett SM-guld, ett Liiga-guld och ett VM-guld på meritlistan. I skrivande stund går han dessutom för sitt andra VM-guld tillsammans med det finska landslaget som hittills presterat bra i Riga och är klara för kvartsfinal mot Tjeckien imorgon.

Så här säger sportchef Henrik Evertsson om kontraktsförlängningen;
- Miika har varit en av våra nyttigaste spelare de senaste två åren, så det känns väldigt bra att ha förlängt kontraktet med honom.

Kontraktet är skrivet på två år.

PR & Kommunikation Carolina Toresson