Viktor Fasth tillbaka i klubben
Publicerad: 2022-08-20
Nyhet
I juni 2021 valde Viktor Fasth att lägga plocken på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär. Nu är han tillbaka i Växjö Lakers för att arbeta med sporten han älskar, ishockey.

Drygt ett år har gått sedan stjärnmålvakten Viktor Fasth valde att avsluta sin framgångsrika karriär. Men passionen till ishockeyn lever kvar och nu får han chansen att återigen vara nära sporten i hans hjärta när han antar en ny roll i klubben.

- Det känns superkul att vara tillbaka inom hockeyn, det är ju sporten jag älskar och vill vara nära, säger Viktor som i början på augusti påbörjade sitt uppdrag.

En som har förmånen att arbeta med Viktor under hans sju säsonger i Växjö Lakers är sportchef, Henrik Evertsson som är glad över att återigen få samarbeta med vinnarskallen.
- Det gläder oss något oerhört att kunna välkomna Viktor Fasth tillbaka till Växjö Lakers. Viktor kommer finnas med i vår ledarstab och arbeta med spelarna i representationslaget och Hockeygymnasiet på ett individuellt plan. Dessutom kommer han hålla målvaktspass på ungdomssidan. Vår ambition är att skapa ett dagligt mentorskap som kommer vara utvecklande för grabbarna i såväl hockeytekniska detaljer som på det personliga planet, förklarar Evertsson.

Viktor har under sina 21 år som seniorhockeyspelare klättrat från spel i Division 2 till spel i proffsligorna SHL, KHL och NHL och har vunnit två SM-guld, 1 VM-guld och 1 VM-silver. Nu får han möjlighet att föra vidare sina erfarenheter genom sitt mentorskap.

- Jag ser fram emot mitt uppdrag inom klubben och hoppas kunna bidra med min personliga erfarenhet och mitt intresse för detaljer i och runt spelet.

PR & Kommunikation Carolina Toresson