Välkommen Elias Rosén
Publicerad: 2023-07-21
Lagbygge
Växjö Lakers har gjort klart med den 24-årige backen Elias Rosén, som efter fem år i Nordamerika återvänder till Sverige för att SHL-debutera.

Elias Rosén växte upp med hockeyn, då även hans pappa, Johan har en karriär som ishockeyspelare bakom sig. Den 24-årige backen är född i tyska staden Landshut, där Växjö Lakers Tobias Rieder har sina rötter.

Junioråren tillbringade vänsterskytten i Leksand och Västerås, där han i sistnämnda klubben seniordebuterade i HockeyEttan säsongen 2017/2018. Därefter väntade collegehockey för Elias som tillbringat de senaste fem åren i Nordamerika och avslutade fjolårets säsong i ECHL-laget, Kansas City Mavericks.

Efter några år i Nordamerika ser Elias fram emot att SHL-debutera med svenska mästarna, en dröm som går i uppfyllelse.

"En otroligt rolig möjlighet"

- Det känns som en otroligt rolig möjlighet att signa med Växjö och spel i SHL. Jag har alltid drömt om att spela i Sveriges högsta liga så när dem ringde så var det ett enkelt val. Speciellt när en så framgångsrik förening som Växjö med så många lyckade säsonger hörde av sig! Jag ser verkligen fram emot att få utvecklas med Växjö Lakers och ta på mig svenska mästarnas tröja nästa säsong. Även att få spela för fansen i Vida Arena, säger Elias.

Om drygt en vecka samlas spelartruppen för att sätta igång arbetet inför kommande säsong som väntar runt hörnet. Elias ser fram emot att komma till Växjö och hoppas kunna utvecklas i klubben samtidigt som han bidrar med sitt spel.

- Jag hoppas kunna bidra med ett snabbt och enkelt spel från min sida. Jag är en spelskicklig back som gärna passar pucken vidare för att göra mina medspelare bättre. Jag skulle beskriva mig själv som en offensiv back som gillar att ha pucken på bladet men är stabil och pålitlig i mitt defensiva spel, så jag kommer offra allt för en ny fin säsong med Växjö Lakers.

Sportchef Henrik Evertssons har tidigare presenterat sju nyförvärv till kommande års trupp. Med Elias Rosén som åttonde nyförvärv finns nu sju backar i Växjö Lakers spelartrupp 2023/2024.

- Elias har kanske seglat lite under radarn i och med att han gått collegevägen. Men vi ser en väldigt allround spelare som på många sätt spelar precis den hockeyn vi vill spela. Smarta beslut, laglojal och med en vilja att göra sitt yttersta för att vinna, säger Evertsson.

Kontraktet är skrivet på två år, till och med 2024/2025.

  » Växjö Lakers lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson