Hugo Gustafsson har skrivit på
Publicerad: 2023-03-03
Lagbygge
Hugo Gustafsson och Växjö Lakers är överens om ett nytt tvåårskontrakt som nu är undertecknat och innebär att forwarden stannar i klubben till och med säsongen 2024/2025.

Sedan Hugo kom till Växjö för två år sedan, redo att göra SHL-debut har han gått från klarhet till klarhet och utvecklat spelet med, såväl som utan puck. Redan tidigt på innevarande säsong slog han sina tidigare personbästa från debutsäsongen i SHL och har i skrivande stund gjort 25 (10+15) poäng på sina 89 spelade grundseriematcher.

Nu har den 23-årige forwarden från Södertälje skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

  "Ett självklart val för mig"

- Jag har trivts i laget och staden sedan dag 1 jag kom hit, så när möjligheten om förlängning kom upp var det ett självklart val för mig! Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas som ishockeyspelare och människa här framöver, säger forwarden.

Förlängningen av Hugo Gustafsson blir den sjätte i ordningen att presenteras inför kommande säsongs lagbygge.

- Hugo har vuxit ut till en av våra nyttigaste spelare. Vi får alltid ut värdefulla egenskaper varje kväll oavsett om det innebär produktion eller inte. Det kommer bli mycket spännande att se vilka nivåer Hugo och vi kan ta hans spel till under de kommande två åren, säger sportchef Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet till och med 2024/2025.  

Kontraktsförlängningar är skrivna med Emil Larmi, Adam Åhman, Dan Sexton, Ludvig Nilsson, Victor Stjernborg och Hugo Gustafsson.

PR & Kommunikation Carolina Toresson