Tack för allt Erik Josefsson
Publicerad: 2023-06-22
Nyhet
Efter 15 år i klubben med höjdpunkter så som elitserieavancemang, fyra seriesegrar och fyra SM-guld har kapten Erik Josefsson idag bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan. I videon berättar kaptenen med egna ord hur tankarna kring beslutet har gått och tackar de som varit med honom på resan.

- Det har varit mycket tankar fram och tillbaka. Tankarna satte igång redan när vi inledde fjolårets säsong och ju längre tiden har gått, ihop med att jag fick avsluta med ett SM-guld har jag landat i ett beslut om att lägga ner min hockeykarriär och gå vidare mot nya äventyr.

"Från botten av mitt hjärta, stort tack till alla"

- Det finns så många jag vill tacka! Lagkamrater, Henke, tränare, kanslipersonal och alla fans. Min mamma, pappa, syster och bror som följt mig i ur och skur sen sist men inte minst min familj, min fru och mina barn. Från botten av mitt hjärta, stort tack till alla!  

Sportchef Henrik Evertsson var den som värvade 21-åriga Erik Josefsson från Gislaved inför säsongen 2008/2009.
- Josen har ju varit en del av vårt lag nästan lika länge som jag har varit verksam i Lakers. Det är med andra ord väldigt ovant för mig att tänka mig ett lag utan att Josen finns där. Han har varit delaktig i princip alla framgångar som vi har haft genom åren. Alltid pålitlig, alltid beredd att göra sitt yttersta för laget och för segern. I Lakers är ingen någonsin större än laget, däremot kan man vara en stor del av laget och det är väl bästa sättet att beskriva Josens roll under alla dessa år. Hans roll och bidrag har varit stort! På alla plan, säger Henrik.

Efter 15 år i klubben kom idag beskedet att kapten Josefsson väljer att lägga skridskorna på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär.
- Helt in linje med hans karriär så tar han ett väl genomtänkt beslut och avslutar karriären på topp. Ingen kommer någonsin minnas något annat än den nivå vi alltid fått från Josen. Han avslutar med ett SM guld och kommer för alltid vara ihågkommen som spelaren som aldrig tappade något, spelaren som alltid levererade. Även om jag gärna hade sett honom i laget ett par säsonger till så unnar jag honom detta avslutet, avslutar Evertsson.


Växjö Lakers vill tacka Erik för alla fantastiska år i klubben. Du är definitionen av stort hjärta för oss!

Under sommaren kommer vi i sociala kanalerna att blicka tillbaka på Eriks fantastiska resa och karriär i Växjö Lakers.

PR & Kommunikation Carolina Toresson