Petter Granberg är klar
Publicerad: 2024-05-14
Lagbygge
För drygt två veckor sedan stod den 31-åringe backen som svensk mästare för andra gången i sin karriär. Nu går flyttlasset till Växjö för Petter Granberg som skrivit på för kommande två säsonger.

Petter Granberg är född och uppvuxen i Gällivare med Malmbergets AIF som moderklubb. Juniortiden tillbringades 4h söderut, i Skellefteå där han också skulle komma att SHL-debutera.

I NHL-draften 2010 draftades han i fjärde rundan som #116 av anrika Toronto Maple Leafs. Tre år senare, säsongen 2013/14 anslöt Petter till Torontos organisation för spel två säsonger. Därefter tillbringade han tre säsonger i Nashville.

Under sina 5 år i Nordamerika blev det 45 NHL-matcher och 258 AHL-matcher för backen.

Backen har dessutom representerat Sverige flertalet tillfällen, både som junior och senior och på meritlistan har högerskytten såväl JVM-guld som VM-guld.

De senaste sex säsongerna har han spelat i Skellefteå AIK som han så sent som för två veckor sedan vann SM-guld med för andra gången i sin karriär. Nu går flyttlasset till Växjö för spel i Växjö Lakers kommande två säsongerna.

”Växjö kändes direkt som ett spännande alternativ”

- När Växjö visade intresse kändes det direkt som ett spännande alternativ. En förening som har varit väldigt framgångsrik senaste åren och som ger sig själv förutsättningar att gå hela vägen. Det känns kul att komma till just Växjö och bli en del av ett redan bra lag. Jag har hört bra saker om staden, organisation och fansen och är övertygad att jag och min familj kommer att trivas, säger Petter som ansluter till laget och försäsongsträningen kommande vecka.

Den 31-årige rightbacken har gjort avtryck i SHL där han spelat 372 grundseriematcher under sina nio säsonger. Med värvningen av Petter har Växjö Lakers nu sju backar i truppen.

- Petter är på många sätt en favoritspelare för mig. Eller kanske motsatsen när man har honom i motståndarlaget. En av SHL:s absolut bästa ”net front”-spelare i min bok. Han kommer inte försämra våra chanser i vinter, den saken är klar, säger sportchef Henrik Evertsson. 


Kontrakten är skrivet på två år, till och med säsongen 2025/2026.

Häng med i lagbygget 2024/2025.
» Lagbygge

Kommersiell Chef Carolina Toresson