Växjö Lakers signar Filip Eriksson
2023-03-12
Redan på försäsongen imponerade junioren Filip Eriksson med sin spelförståelse och mognad. Nu står det klart att klubben A-lagskontrakterar den 18-årige centern för kommande två år.

Filip Eriksson är född i Ljungby och fostrad i moderklubben IF Troja/Ljungby. Inför säsongen kom tvåvägsscentern till Växjö Lakers där han fått chansen i såväl J20 som A-laget.

Under försäsongen samt två grundseriematcher i SHL kunde vi se Filip visa upp sig i Växjö Lakers A-lag. Nu har den 182 cm långa och 78 kg tunga J20-spelaren efter en långtidsskada äntligen kommit tillbaka i spel. I veckan gjorde han comeback med J20, som efter veckans matcher ligger på 2:a plats i Top 10-tabellen på samma poäng som ettan Luleå Hockey.

På Filips 10 spelade matcher med J20 har han gjort 10 poäng (5+5). Nu står det klart att junioren skriver seniorkontrakt på två år med Växjö Lakers.

"En dröm som går i uppfyllelse"

- Det känns overkligt att få skriva seniorkontrakt. Det är verkligen en dröm som man haft sedan barnsben som nu går i uppfyllelse, säger en glad Filip.

Redan på försäsongen tyckte sportchef Henrik Evertsson att Filip utmärkte sig och har nu kontrakterat centern för kommande två år.

- Filip fick möjligheten att visa upp sig i A-laget under träningsmatcherna och gjorde det på ett sätt som gjorde oss helt övertygade att han har en stor framtid som hockeyspelare. Det är inte ofta man ser en så ung spelare spela med sådan förståelse för spelet, säger Henrik Evertsson. 

Kontraktet är skrivet till och med 2024/2025.

» Växjö Lakers spelartrupp

Kontrakt är skrivna med Emil Larmi, Adam Åhman, Dan Sexton, Ludvig Nilsson, Victor Stjernborg, Hugo Gustafsson och Filip Eriksson.  

PR & Kommunikation Carolina Toresson