Välkommen Emil Sylvegård
Publicerad: 2023-05-10
Lagbygge
I måndags kunde vi presentera Marcus Sylvegårds återkomst till Växjö Lakers. Nu står det klart att även storebror Emil skrivit på för två år i klubben. Varmt välkommen till oss!

Emil Sylvegård är känd för sin energi samt sitt fysiska spel och har 9 säsonger med 438 grundseriematcher i SHL på meritlistan. De senaste fem säsongerna har vi kunnat se 30-åringen i moderklubben Malmö Redhawks i rollen som assisterande kapten.

Sedan tidigare har han två säsonger i så väl Linköping HC som Luleå Hockey i bagaget. Säsongen 2014/2015 vann forwarden CHL-guld tillsammans med Luleå.

Under 2019 landslagsdebuterade den fysiske vänsterskytten som numera har 25 landskamper med Tre Kronor på meritlistan.

I skrivande stund gör han sig redo för flytt till Växjö där laget samlas för att kicka igång den gemensamma försäsongsträningen under kommande vecka.
- Det ska bli enormt roligt att få komma till Växjö, en klubb som utvecklar spelare och gör dem bättre. Växjö är ett lag som alltid är uppe och slåss om guldet och det är såklart en dröm att få vinna SM-guld. När Evertsson hörde av sig, var intresserad och hade en tydlig roll samt plan för mig så kändes det som ett grymt bra steg för mig att ta i min karriär. 

Vad han hoppas kunna bidra med säger han så här om:
- Jag hoppas jag kan komma in och hjälpa till med erfarenhet och kunskap till Växjö för att ta nästa steg och vinna ytterligare SM-guld. I spelet hoppas jag kunna bidra med en fysik och tuffhet när det behövs och vara stark på puck, ta pucken till mål och göra poäng.

"Vi vill vinna tillsammans här"

Och så blir det fortsatt spel tillsammans med din bror..
- Ja, det är extremt roligt att få fortsätta att spela med sin bror. Han har bara sagt gott om staden och klubben, så att få chansen och fortsätta spela med honom i en toppklubb som Växjö ska bli grymt roligt. Vi hoppas kunna få chansen och vinna tillsammans här.

Med Emil Sylvegård är 13 forwards under kontrakt i kommande säsongs spelartrupp.
Vi är övertygade om att vi kan ta fram den bästa versionen av Emil Sylvegård. Den versionen är en av seriens jobbigaste spelare att möta, så det ser vi fram emot, säger sportchef Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet till och med 2024/2025.

Följ Växjö Lakers lagbygge 2023/2024
  » Växjö Lakers lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson