Krupic lånas ut och Nordberg lånas in
Publicerad: 2023-01-09
Nyhet
Växjö Lakers kommer under kommande tid låna ut backen Amil Krupic till Södertälje SK för att säkerställa att han får bra med istid. Samtidigt som man lånar in Filip Nordberg från Södertälje för att bekanta sig med honom.

Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson har kommit överens med Södertälje SK om att låna ut Amil Krupic samt låna in Filip Nordberg.
- Vi lånar ut Amil för att säkerställa att han får bra med istid ett tag framöver. Samtidigt får vi chansen att bekanta oss med Filip Nordberg som är en ung, spännande spelare.

Amil Krupic lånades under fjolårets säsong in från HockeyAllsvenska Kristianstads SK och gjorde 14 grundseriematcher och 4 slutspelsmatcher för att sedan skriva kontrakt med Växjö Lakers. Under nuvarande säsong har backen spelat 17 matcher i Växjö-tröjan. Nu lånas han ut till Södertälje SK som för närvarande ligger på en femteplats i den HockeyAllsvenska tabellen.

Samtidigt lånar man in den storväxta, unga backen, Filip Nordberg som i fjolårets NHL Draft draftades av Ottawa Senators, som nummer 64 i andra rundan. Filip är uppväxt i Stockholm och har Tyresö HK som moderklubb men har gått hockeygymnasium i Södertälje. Den 18-årige vänsterskytten är en playmaker som är känd för sitt hårda arbete och uthållighet. Under säsongen har Filip spelat 25 matcher i Södertäljes A-lag samt 18 matcher med deras J20-lag.

Växjö Lakers hälsar Filip välkommen till klubben.

FILIP NORDBERG

Ålder: 18 år
Längd: 194 cm
Vikt: 94 kg
Skjuter: Vänster

Utbytet med Södertälje är tillsvidare.

» Växjö Lakers spelartrupp

PR & Kommunikation Carolina Toresson