Stjernborg förlänger
Publicerad: 2023-02-13
Nyhet
De senaste fem åren har han gått från att vara juniorspelare till seniorspelare i Växjö Lakers. Nu förlänger den 19-årige centern, Victor Stjernborg sitt kontrakt ytterligare två år.

Säsongen 2018/19 började Victor Stjernborg sin resa i klubben som juniorspelare men har de tre senaste säsongerna tillhört Växjö Lakers A-lag och spelat seniorhockey. Totalt har han spelat 77 grundseriematcher i SHL-matcher och 12 slutspelsmatcher. Säsongen 2020/21 var han med och vann både grundserie och SM-guld. Kort därefter draftades Victor i fjärde rundan som #108 av Chicago Blackhawks.

Stjernborg har dessutom representerat Sverige i juniorsammanhang flertalet tillfällen. Senast under JVM där Victor blev utsedd till lagkapten tack vare sina fina ledaregenskaper såväl på som utanför isen. På meritlistan har centern JVM-brons från 2022.

"Jag utvecklas och trivs väldigt bra"

- Jag är väldigt glad över att ha förlängt mitt kontrakt med Växjö Lakers. Det är en klubb som jag känner att jag utvecklas och trivs väldigt bra i, säger Victor.

I förra veckan förlängde Ludvig Nilsson och Dan Sexton sina kontrakt med klubben. Nu har även Victor Stjernborg förlängt med Växjö Lakers.

- Victor är ju en kille som kommer närmre och närmre sitt genombrott och att verkligen bli den spelaren han skall vara på elitnivå. Från ung och lovande till en fullfjädrad yrkesman, den resan kommer under de kommande två åren bli väldigt kul att vara med på, säger sportchef Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet till och med 2024/2025.

» Växjö Lakers spelartrupp

I samarbete med Sparbanken Eken.

PR & Kommunikation Carolina Toresson