El capitano har förlängt
Publicerad: 2021-05-28
Nyhet
För snart tre veckor sedan vann han sitt tredje SM-guld med Växjö Lakers och dessutom med ett C på bröstet. Nu står det klart att lagkaptenen Erik Josefsson förlänger med klubben och gör sig redo för sin fjortonde (!) säsong i Växjö Lakers.

Under sina tretton (!) säsonger i Växjö Lakers har han varit med och tagit klubben till SHL, vunnit tre grundseriesegrar, tre SM-guld och är med sina 650 spelade grundseriematcher meste Lakersspelaren genom tiderna. Under sex säsonger har han varit assisterande kapten och sedan 2019 har han burit ett "C" på bröstet. I veckan blev det klart att Erik förlänger kontraktet två år med Växjö Lakers, klubben i hans hjärta.

"Det känns fantastiskt"

- Växjö Lakers är klubben i mitt hjärta. Under mina tretton säsonger har jag utvecklats som hockeyspelare men även som person. Att få vinna mitt tredje SM-guld med klubben ger definitivt mersmak och det känns därför fantastiskt roligt att representera Växjö ytterligare två år.

Kontraktsförlängningen mellan Erik och Växjö Lakers blir den femte i ordningen. Samtliga kontrakt har skrivits av Henrik Evertsson, så här säger han om beslutet att förlänga med kaptenen.
- Det känns självklart oerhört kul att säkerställa två år till med vår lagkapten. Erik gjorde kanske sitt bästa slutspel i karriären i år och vi vet att viljan att vinna är lika stark som alltid hos Josen.

I tidigare artikel beskriver ledarstaben Erik som en envis krigare som ger allt för laget och personifierar Stort Hjärta. Den typen av kille man bygger ett lag och kultur kring som är en dröm att jobba tillsammans med.
- Oavsett vad Växjö Lakers ställs inför står alltid nummer 60 där, lojal, envis och leder med exempel. Han har erfarenhet med fortsatt hunger att leda oss mot framgång samt är ett föredöme i sitt uppträdande både på och utanför isen.

PR & Kommunikation Carolina Toresson