Välkommen tillbaka Dennis Rasmussen
Publicerad: 2024-05-06
Lagbygge
Han kom till Växjö Lakers första gången redan som 21-åring. Efter flera år i Nordamerika, KHL och senast schweiziska NL står det klart att den nu 33-årige Dennis Rasmussen återvänder till Växjö Lakers.

Dennis Rasmussen kom till Växjö Lakers första gången inför premiärsäsongen i högstaligan, dåvarande Elitserien 2011. Under sina tre första år i klubben stod han för 85 poäng på 149 grundseriematcher.  

Inför säsongen 2014/2015 värvades han sedan till NHL-laget Chicago Blackhawks och spelade 139 NHL-matcher och 115 AHL-matcher i Nordamerika. Efter nästan fyra säsonger i USA kom han sedan hem till Sverige och spelade sju matcher i Lakers-tröjan. 

Efter den korta tiden i Växjö spelade Dennis tre år i KHL och kommer nu senast från tre år i HC Davos i NL. Under sina tre år i HC Davos blev det 89 poäng på 137 matcher. 

Nu står det klart att 33-åringen från Västerås återvänder till Växjö Lakers och han har skrivit på ett treårskontrakt med klubben. 

"För mig känns det lite grann som att komma hem"

–  Jag är otroligt glad över att vara tillbaka i Växjö Lakers. För mig känns det lite grann som att komma hem. Både staden och klubben har till stor del format mig till den människa och spelare jag är idag.

Jag har alltid hoppats på att få komma tillbaka och jag är otroligt laddad på att spela inför fansen i Vida Arena igen, säger en taggad Dennis som idag återsamlades med laget.

Med Dennis Rasmussen tillbaka i klubben får sportchef, Henrik Evertsson en rutinerad spelare som känner till verksamheten väldigt väl.

– Att ha Dennis tillbaka i organisationen känns givetvis mycket bra. Vi hade förmånen att skola in Dennis i elithockeyn, nu får vi tillbaka en erfaren, solid spelare som kan göra nytta för sitt lag inom alla sportens delar. 

Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2026/2027. 

Häng med i årets lagbygge!

» Lagbygge

Zanier Manda