Välkommen till Växjö Lakers Karl Henriksson
Publicerad: 2024-06-13
Lagbygge
Växjö Lakers lagbygge har fått en till pusselbit. Idag har man signat den 23-årige centern Karl Henriksson för spel i klubben kommande tre år.

Karl Henriksson är född i Malmö men uppvuxen med Mörrums GoIS som moderklubb. Junioråren började i Karlskronas HK:s organisation innan han landade i Frölunda där han även skulle komma att SHL-debutera som 17-åring.

Säsongen 2018/2019 var ett händelserikt år för centern som utöver SHL-debuten vann J18 guld med Frölunda och U18 guld med Småkronorna. Han var även den junior som hade bäst plus/minus-statistik, gjorde flest assist och poäng (som U18-spelare) i J20 SuperElit-serien.

I NHL-draften 2019 var det New York Rangers som redan i andra rundan draftade Karl som nummer 52.

Under sin tid i Frölunda har han spelat 94 SHL-matcher och vunnit CHL med klubben (2020).

Senast kommer vänsterskytten dock från spel i Nordamerika och New York Rangers farmarlag, Hartford Wolf Pack där han gjort 40 poäng på 134 matcher över två säsonger.

 Nu är han på plats i Växjö för att bekanta sig med sin nya klubbadress för kommande tre år.

”Det känns inspirerande att komma till Växjö”

- Det känns väldigt inspirerande att komma till Växjö, en klubb som alltid är med i toppen och en stad med fans som verkligen brinner för hockeyn. Dessutom är klubbens mål alltid att vinna SM-guld och det är precis vad jag också vill göra! Jag vill utveckla mitt spel och ta kliv. Växjö känns som en perfekt plats för det.

I och med värvningen av Karl Henriksson har Växjö Lakers 13 forwards under kontrakt i lagbygget.

- Vi har gillat Karl sen han debuterade i Frölunda. Väldigt smart och hårt arbetande, på många sätt personifierar han Lakers hockey trots att han aldrig gjort en match i vår tröja. Det känns därför väldigt kul att han nu kommer spela för oss kommande tre säsongerna, säger sportchef Henrik Evertsson. 


Kontrakten är skrivet på tre år, till och med säsongen 2026/2027.

Häng med i lagbygget 2024/2025.
» Lagbygge

Kommersiell Chef Carolina Toresson