Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Idag 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Växjö
VLH

Inför Timrå – Växjö

22 januari 2022 13:00
Inför

Växjö fortsätter sin bortaturné med ytterligare match under lördagseftermiddagen då laget gästar nästjumbon Timrå. De båda lagen är i stort behov av trendbrott i jakten på att klättra i tabellen.


Torsdagens bortamatch mot Leksand blev tung då Växjö föll med 3–7 efter att hemmalaget gjort fem raka mål på mindre än 19 minuter. Peter Andersson, Richard Gynge och Tobias Reider gjorde Växjös mål i matchen.

I och med nederlaget senast har Växjö förlorat tre raka matcher och tappat sin topp 6-placering. Dock ligger man sjua med samma poäng som sexan Leksand. Dessutom är Lakers endast två poäng ifrån femman Färjestad, som tillika spelat en match mer.

Under lördagseftermiddagen får Växjö en ny chans att bryta sin förlustsvit då man gästar nästjumbon Timrå. Sundsvallsgänget har inlett det nya året med två raka förluster mot Brynäs (2–6) och Skellefteå (2–5). Bottenlaget är sju poäng ifrån säker mark. Det ska dock tilläggas att man spelat två matcher färre än tolvan Malmö och kan således krympa avståndet till en ynka pinne om man vinner sina hängmatcher efter ordinarie speltid.

Växjö och Timrå har drabbats samman två gånger tidigare under säsongen, där Lakers vunnit vid båda tillfällena. I den första matchen, som spelades i mitten av september i NHC Arena, vann Lakers med tennissiffrorna 6–2. När de båda lagen möttes i VIDA Arena i början av december segrade Växjö med 3–2 efter straffar. Vidare är det värt att notera att hemmalaget kvitterade till 2–2 med blott 13 (!) sekunder kvar av den ordinarie speltiden.

Såväl Växjö som Timrå är i behov av trendbrott och behöver spela in poäng i eftermiddag. Lakers för att klättra över strecket till en direktplats till kvartsfinal medan Timrå behöver varenda poäng de kan få för att försöka ta sig upp på säker mark och slippa kvala sig kvar i Sveriges högsta ishockeyserie.

Räkna således med två ruskigt revanschsugna och poängsuktande lag. Timrå har en fin hemmaform då man segrat i sex av sina åtta senaste hemmafajter. Det blir alltså allt annat än en enkel uppgift för Lakers under lördagen, men Sam Hallams mannar går givetvis för tre poäng och en förlängning av sin inbördes segersvit mot Timrå.

Dagens match spelas i NHC Arena, Timrå, med nedsläpp 15:15.

Visste du att…

… Växjö vunnit fem raka matcher mot Timrå.

… Växjö vunnit fyra av de fem senaste bortamatcherna mot Timrå.

… Timrå-stjärnan, Ty Rattie, ligger tia i den totala poängligan med sina 29 poäng (15+14).

… Pontus Holmberg har gjort poäng i samtliga årets fyra matcher. Totalt fyra (2+2).

… Växjö har seriens tredje bästa powerplayprocent (27,27%) och Timrå femte bäst (26,14%).