Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Inför Växjö - Färjestad

13 januari 2022 12:00
Inför

Efter ytterligare ett långt matchuppehåll, den här gången på grund av Covid-19, är det återigen dags för SHL-hockey under torsdagskvällen då formstarka Färjestad gästar i VIDA Arena.


30 december 2021 spelade Växjö sin senaste match. Sedan dess har det blivit 13 matchfria dagar, men under torsdagskvällen är det återigen dags för fajt då Färjestad kommer till staden.

Växjö avslutade 2021 starkt då man vann fem av sex matcher efter ett strålande försvar- och målvaktsspel. Faktum är att Lakers endast släppte in åtta mål under den nyss nämnda perioden. Allra senast nollade man dessutom Örebro då segersiffrorna skrevs till 1–0 och laget har nu två raka hållna nollor i VIDA Arena.

Torsdagskvällens match kommer bli en tuff uppgift då formstarka Färjestad ska göra sitt för att sno med sig poängen hem till Karlstad. Sett till de tio senaste omgångarna är faktiskt Karlstadslaget seriens formstarkaste lag.

Inför kvällens möte har Färjestad vunnit fyra raka matcher och åtta av sina nio senaste. Lägg därtill att man har fem raka vinster på resande skridsko, där man senast besegrade serieledaren, Rögle.

Vidare är Färjestad det laget i SHL som, tillsammans med Luleå, spelat in flest poäng som bortalag. Växjö å andra sidan är det laget som spelat in näst flest poäng på hemmaplan.

När Växjö och Färjestad drabbas samman brukar det bli jämna och målrika tillställningar. Faktum är att tre raka inbördes möten (alla sammanhang inräknat) slutat 3–3 efter ordinarie speltid. Dessutom har sex av de sju senaste fajterna lagen emellan slutat med en uddamålsvinst för något av lagen.

Under säsongen har man mötts två gånger, där båda holmgångarna slutat med att Färjestad dragit det längsta strået efter straffar. Under fjolårssäsongens möttes man fyra gånger i grundserien och lika många gånger i det efterföljande slutspelet.

I grundserien vann de båda lagen två matcher vardera. De möttes sedan i kvartsfinal i SM-slutspelet. Matchserien var jämn, men trots det lyckades Växjö vinna samtliga fajter och till slut avancera till semifinal efter 4–0 i matcher.

Inför kvällens match är lagen grannar i tabellen då Färjestad ligger femma och Växjö sexa. Lakers har sex poäng upp till Karlstadslaget och kvällens möte blir således ännu viktigare, om man vill haka på den absoluta toppen. Vidare ska det tilläggas att Växjö spelat fyra (!) matcher mindre än Färjestad.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar redan 17:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Färjestad inte vunnit under ordinarie speltid i VIDA Arena under sina fem senaste försök (alla sammanhang inräknat).

… Växjö har hållit nollan i två raka hemmamatcher.

… Färjestad har maximalt släppt in två mål i fem raka bortamatcher.

… Richard Gynge är Växjös bäste poängplockare med sina 26 pinnar (12+14).

… Växjö har seriens bästa powerplayprocent (28,95%) och Färjestad näst sämst (16,25%).