Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Inför Färjestad – Växjö

27 november 2021 11:00
Inför

Under lördagseftermiddagen stundar ny SHL-match då Växjö tar sig an ett pånyttfött Färjestad.


För stunden är Växjö inne i en formsvacka då man förlorat fyra raka tävlingsmatcher via tre i SHL och en i Champions Hockey League. Allra senast föll man i derbyt mot Oskarshamn med uddamålet 1–2 efter en såväl mål- som spelmässigt jämn drabbning. Under mellanakten tog gästerna ledningen med 2–0. Den ledningen reducerade nyförvärvet, Tobias Reider, i början av den tredje perioden. Närmare än så kom alltså inte Växjö.

Under lördagseftermiddagen jagar Växjö ett trendbrott på sin förlustrad då man gästar Färjestad. Karlstadslaget, som haft en tung säsong, är lite pånyttfött efter landslagsuppehållet och kommer från tre raka vinster. Senast besegrade man Timrå på bortais med klara 4–1.

I och med Växjös formsvacka och Färjestads formtopp har lagen hamnat bredvid varandra i tabellen. I skrivande stund ligger Lakers på en åttondeplats med sina 33 poäng. Färjestad å sin tur återfinns på niondeplatsen, fyra poäng bakom. Dagens möte blir således extra viktigt. Växjö kan öka försprånget till sju poäng, men det kan också krympa till en enda pinne.

Växjö och Färjestad möttes i SHL-premiären i VIDA Arena. I den fajten öppnade hemmalaget bäst och ledde med 2–0 efter 20 spelade minuter. Därefter vände Karlstadslaget på steken innan Hugo Gustafsson kvitterade med 1.39 kvar av den ordinarie speltiden. Den efterföljande förlängningen blev mållös och gästerna kunde senare avgöra under straffläggningen.

Dagens motståndare möttes hela åtta gånger under säsongen som gick. Under grundserien vann de båda lagen två matcher vardera. Sedan drabbades man samman i kvartsfinal, där Växjö vann med klara 4–0 i matcher. Matchserien var dock jämnare än vad totalsiffrorna visade. Faktum är att tre av matcherna slutade med uddamålet, där Lakers först segrade efter förlängning i två av fallen.

I eftermiddag är Växjö ute efter revansch på Färjestad efter förlusten i premiärmatchen. Inkluderar man SM-slutspelet har Lakers faktiskt tre raka vinstmatcher i Karlstad. Det är givetvis positivt och en segersvit man vill bygga vidare på i kväll.

Dagens match spelas i Löfbergs Arena, Karlstad, med nedsläpp 15:15.

Visste du att…

… Växjö förlorat fem raka matcher på resande skridsko.

… Färjestad inte tagit en trepoängare på hemmais på över en månad.

… Färjestadsbacken, Jesse Virtanen, har näst mest istid i snitt per match i SHL.

… Växjö har seriens näst bästa powerplayprocent (30%) medan Färjestad har näst sämst (14%).

_… Färjestad har seriens svagaste boxplayprocent med sina 70 %. _