Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Oskarshamn
IKO

En stark seger mot svenska mästarna

25 november 2021 21:50
herr

IK Oskarshamn gjorde på nytt en riktigt stark bortamatch när svenska mästarna Växjö Lakers besegrades med 1-2 i en tät och jämn match. Målskyttar ikväll var Patrik Karlkvist med sitt trettonde mål och David Quenneville (bilden) i power play i sin kanske bästa match i IKO-tröjan. En ny stark målvaktsinsats av Joe Cannata med 26 räddningar, över 96 procent.


Johnssons startande kedja gjorde ett tungt första byte med hög press. IKO stod upp bra men det skapades inga klara målchanser från något av lagen första minuterna. Efter sju minuter fick samma Johnsson-kedja igång ett riktigt långt anfall där Coopers inbrytning framför Åhman var periodens bästa chans så långt. IKO fortsatte spela bra och Dahlström hade en fin styrning som gick precis utanför. Efter tretton minuter kom Bagenda-kedjan i ett snabbt anfall men Thelin sköt över och precis efter sköt Quenneville ett hårt skott tätt över. Han hade sedan ett liknande i periodens enda power play, ett pp som sedan blev resultatlöst. Växjö pressade på sista två minuterna men Cannata höll tätt vid sina stolpar. Skotten helt jämnt, 8-8.

Hemmalaget fick sitt första power play redan två minuter in i andra perioden men IKO klarade av det utan problem och Rosdahl var med i en målchans direkt när han kom från utvisningsbåset. Det var några halvchanser åt varje håll inledningsvis. Lillebergs tunga tackling på Gynge efter åtta minuter var matchens behållning så långt och bortaklacken jublade. Drygt halva matchen hade gått innan det blev något mål och det var gästernas. Patrik Karlkvist skrinnade sig fri och satte 0-1 på passning från Rosdahl efter elva minuter. IKO fick energi av målet och öste på, fick med sig en utvisning när Lakers hade för många man på banan och då kom även 0-2 efter 14.37. David Quenneville, efter några försök under matchen, sköt ett mäktigt skott från blålinjen som Åhman inte såg, assist Olosson och Hynek Z. Växjö sköt mest skott i perioden, 12-8, men IKO jobbade hårt och var effektiva. Rosdahl/Karlkvist var nära ytterligare mål med en snabb kontring i slutsekunderna men Åhman var med den gången.

Växjö fick en biljett in i matchen genom en snabb omställning och 1-2 redan efter 57 sekunder. Där fick Växjö energi och började skapa en del men IKO försvarade sig bra och Cannata tog det han skulle. IKO fick chansen att punktera matchen när Brace åkte sig nästan fri på en långpuck och han fick med sig en utvisning. Den gången blev det dock ingen utdelning i power play och sista minuterna blev gastkramande för den stora oskarshamnsklacken. Växjö tog ut målvakten med över tre minuter kvar och saknade inte chanser att kvittera. Samtidigt hade IKO en del tid i anfallszonen med tom kasse. Växjö hade ett jätteläge med bara sekunder kvar men IKO:s segersiffror skrevs till 1-2. Skotten i tredje perioden 7-7 och totalt 27-23.

IKO gick förbi Växjö i tabellen och är nu sexa på samma poäng som femman Luleå. På lördag väntar hemmamatch mot tabelltrean Skellefteå som är sex poäng före.

Växjö Lakers HC - IK Oskarshamn 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)
31.16 0-1 Patrik Karlkvist (Kim Rosdahl)
34.37 0-2 David Quenneville (Fredrik Olofsson, Hynek Zohorna), spel 5 mot 4
40.57 1-2 Tobias Rieder (Pontus Holmberg, Andrew Calof)
Skott: 27-23 (8-8, 12-8, 7-7)
Utvisningar: Växjö 3x2, IKO 1x2
Domare: Daniel Eriksson, Mikael Holm
Publik: 4382

Bilder från matchen:
Foto: Jonas Ljungdahl, Bildbyrån.