Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Inför Växjö - Färjestad

11 september 2021 12:00
Inför

Äntligen är dagen kommen då SHL:s grundserie drar igång igen! Under lördagseftermiddagen gästas Växjö av Färjestad i en på förhand mycket intressant tillställning.


Sommaren har passerat och höstmånaden september är kommen, vilket innebär SHL-premiär! Under lördagseftermiddagen är det dags för Växjö att ta sig an Färjestad i VIDA Arena i en på förhand intressant tillställning.

Växjö har hunnit med att spela tre träningsmatcher och fyra Champions Hockey League-fajter innan dagens premiärmatch i den inhemska ligan. Lakers vann den första träningsmatchen mot Linköping med 2–0, därefter blev det förlust mot såväl Frölunda (1–5) som Malmö (1–2).

Vidare inledde man Champions Hockey League genom att 2–1-besegra Sparta Prag och köra över Bremerhaven med 5–0. Under de två senaste CHL-fajterna blev det dock förlust på bortais mot samma motstånd. Sparta Prag vann med 2–1 efter förlängning och Bremerhaven med samma siffror, fast efter ordinarie speltid.

Färjestad å sin tur har spelat sju försäsongsmatcher. Laget inledde med fyra raka förluster. Två av förlusterna kom mot Örebro med uddamålet och de övriga nederlagen kom mot Frölunda och Leksand. Därefter kom Karlstadslaget igång och vann sina tre sista träningsmatcher inför dagens SHL-premiär. Allra senast vann man med 4–3 efter förlängning mot Linköping och dessförinnan med 2–1 OT mot Djurgården och 3–2 mot Oskarshamn.

Växjö och Färjestad möttes åtta gånger under den föregående säsongen, där Lakers vann de flesta av matcherna. I grundserien vann Färjestad de två första mötena med 3–2 efter straffar och 4–2. Sedan vann Lakers de två sista grundseriematcherna med 4–1 i VIDA Arena och 3–2 på bortaplan.

Efter grundserien drabbades de båda lagen ihop i kvartsfinal i en matchserie som Växjö vann med klara 4–0. Bataljerna i serien var dock jämna då Lakers vann två av fajterna först efter förlängning och ytterligare en med uddamålet, 5–4. Utöver de resultaten vann Växjö även med 3–0.

Nu är den förra säsongen och årets försäsong historia. Såväl Växjö som Färjestad nämns som utmanare till SM-guldet 2022. Frågan är vilket av lagen som inleder med seger respektive förlust? I kväll vet vi svaret.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:15. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö har sex raka segrar mot Färjestad (alla sammanhang inräknat).

… Nyförvärvet, Olle Lycksell, har gjort poäng i fyra raka matcher.

… Växjö har vunnit sex av sina nio senaste hemmamatcher mot Färjestad (alla sammanhang inräknat).

… Marcus Nilsson gjorde hattrick för sitt Färjestad i genrepet mot Linköping.

… Färjestad endast vunnit en av sina sex senaste bortamatcher (alla sammanhang inräknat).