Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Torsdag Tor 10 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Tung Rögleförlust efter tidigt avgörande i sudden

8 maj 2021 17:58
Efter match

Rögle hade ledningen med 2-1 inför den tredje perioden men Växjö kvitterade och tog matchen till sudden. Där avgjorde Växjö redan efter en minuts spel och kunde vinna med 2-3 (0-1,2-0,0-1,0-1).


Inledningen av matchen påminde en hel del om inledningen i den tredje matchen i torsdags. Ganska jämnt men ett litet övertag till Växjö som hade lite fler långa byten i anfallszon än vad Rögle hade.
Tempot var lite lägre och hemmalaget hade svårt att skapa de där riktigt heta chanserna. Inte heller Växjö skapade så mycket men det var ändå smålänningarna som gjorde periodens första, och som det skulle visa sig, enda mål. Efter en tekning i Rögles zon hittade pucken fram till Brendan Gaunce som styrde in 0-1 drygt halvvägs in i första akten.
Efter målet fortsatte spelet att se likadant ut med ett Växjö som drog ner lite på tempot och ett Rögle som spelade lite omständigt som resulterade i få målchanser. Skottstatistiken till Växjö med 8-12.

Rögle fick emellertid en smakstart på den andra perioden då man kvitterade till 1-1 redan efter 33 sekunders spel. Precis som vid gästernas 0-1 så var det efter en tekning som Ted Brithén vann för Rögle i anfallsszon. Pucken hamnade hos Adam Tambellini som frispelade Anton Bengtsson i slottet. Bengtsson satte pucken via stolpen och förbi Erik Källgren i Växjökassen.
Efter kvitteringen tog Rögle över spelet och skapade chanser till att ta ledningen. Knappat sju minuter senare kom också 2-1 till hemalaget då Niklas Hansson hittade rätt med ett handledsskott från blålinjen i powerplay. Simon Ryfors och Joey LaLeggia stod för assisterna.
Rögle behöll taktpinnen en stund till men Växjö flyttade upp spelet efterhand. Laget hade en del chanser till kvittering men den största chansen till ytterligare mål i perioden hade Rögle då Anton Bengtsson sköt över helt frispelad med ungefär 20 sekunder kvar av andra perioden.
2-0 till Rögle i perioden där gästerna återigen vann skotten, den här gången med 6-7.

Rögle hade bra kontroll på matchen i inledningen av den tredje perioden och man höll gästerna på utsidan. Fast efter knappt sex minuters spel hittade Richard Gynge rätt för Växjö med ett skott upp i nättaket bakom Christoffer Rifalk och ställningen var 2-2.
Minuterna efter det blev ett ställningskrig där inget av de lagen bjöd på någonting. Ett par halvchanser åt båda håll men 2-2 stod sig.
Med drygt åtta minter kvar av perioden fick Växjö chansen att spela i powerplay efter att Dennis Everberg åkt ut två minuter för Highsticking men utdelningen för gästerna uteblev.
Spelet fortlöpte utan mål och med drygt en och en halv minut kvar åkte Rögle på ett lagstraff då man var för många spelare på isen. Växjö lyckades dock inte ta ledningen utan den tredje perioden slutade 0-1 till gästerna, vilket gjorde att matchen gick till en fjärde period och Sudden death eftersom ställningen efter tre spelade perioder var 2-2. Även i den tredje perioden van Växjö skotten, nu med 7-8.

Rögle lyckades hålla undan i spel i numerärt underläge de första 26 sekunderna av förlängningen men endast 34 sekunder senare kunde Växjö avgöra matchen genom ett mål från nära håll av Pontus Holmberg. Därmed står det 1-3 i matcher till Växjö inför femte matchen i Småland på måndag.