Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Inför Rögle - Växjö

6 maj 2021 13:00
Inför

I kväll är det dags för den mycket viktiga tredje SM-finalen mellan Rögle och Växjö. Lakers leder finalserien med 2–0 och har således chans att skaffa sig ett gäng matchbollar i Ängelholm i afton.


Efter två matchfria dagar är det äntligen dags för en ny finalmatch mellan Rögle – Växjö. Lakers vann de två första bataljerna hemma i VIDA Arena med uddamålet 2–1 och 3–2, där den sistnämnda matchen först avgjordes efter förlängning. Hardy Häman Aktell blev den stora matchhjälten då han skickade in det avgörande målet under övertiden. I övrigt gjorde Emil Pettersson och Pontus Holmberg Lakers mål i finalmatch nummer två.

Trots segern senast gjorde Rögle en mycket bra match. Sam Hallam var imponerad över Skånelagets insats och samtidigt väldigt glad och stolt över att laget lyckades vinna fajten.

-Vi har ett fantastiskt bra målvaktsspel. Jag tycker också vi håller upp nivån i spelet i egen zon på ett bra sätt, framför allt i ytan framför mål där vi vinner några nyckelsituationer. Vi har helt klart marginalerna på vår sida idag, sade Växjös huvudtränare på presskonferensen efter finalmatch 2.

I kväll väntar alltså den tredje finalmatchen lagen emellan. Denna gång, för första gången i finalserien, står Rögle som värdar. Lyckas Växjö vinna torsdagskvällens match skaffar man sig ett optimalt utgångsläge med flertalet matchbollar. Vinner däremot Ängelholmslaget reducerar man matchserien till 1–2 och har chans att kvittera finalen i matchen efter. Kvällens match är därför såklart oerhört viktig för de båda lagen, inte minst hemmalaget.

Rögle är ett erkänt starkt hemmalag. Skånelaget har vunnit sex raka hemmamatcher efter ordinarie speltid, där man endast släppt in sex mål under segersviten. Utöver över har laget smällt in 22 mål framåt. Växjö å sin tur föll i sin senast bortamatch mot Örebro med 2–3, men segrade i fyra raka fajter på resande skridsko innan dess.

Lyckas Växjö knipa ytterligare en vinst i afton och ta ett enormt kliv mot SM-bucklan eller kommer Rögle skaka rejält liv i finalserien via en reducering? Sent i kväll vet vi svaret.

Kvällens match spelas i Catena Arena, Ängelholm, med nedsläpp 20:00.

Visste du att…

… Rögle vunnit sex av de nio senaste hemmamatcherna mot Växjö (alla sammanhang inräknade).

… Rögles boxplayprocent i slutspelet är 87,50 medan Växjö har en procent på 77,42.

… Rögles powerplayprocent i slutspelet ligger på 30,00 medan Växjö har en procent på 21,74.

… Pontus Holmberg och Jack Drury är poängbäst i Växjö med nio poäng vardera. Med den poängnoteringen är man endast en poäng ifrån ledningen i slutspelets poängliga.

… Erik Källgren har en makalös räddningsprocent i slutspelet på hela 94,48.