• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Växjö
VLH

Inför Linköping – Växjö

12 september 2020 11:00
Inför

Det blev minst sagt en underhållande match mot Malmö senast, där Växjö Lyckades vända 3-5 till seger med 6-5 efter förlängning efter bland annat tre mål av Richard Gynge. I afton väntar ny match mot en SHL-konkurrent då Linköping står för motståndet.


Under torsdagen åkte Växjö till Malmö med två raka 2-3-förluster i bagaget. Lakers fick en smakstart på matchen då Ludvig Nilsson gav gästerna ledningen efter drygt fem minuters spel. Den första perioden bjöd på ytterligare fem (!) mål och ställningen var 3-3 inför mellanakten. Sedan gick Malmö fram till en tvåmålsledning innan Richard Gynge såväl reducerade som kvitterade. 5-5-målet tillkom med endast en sekund kvar av den ordinarie speltiden och var forwardsstjärnans tredje för kvällen. I den efterföljande förlängningen avgjorde nyförvärvet, Jack Drury, under slutsekunderna.

I kväll är det dags för ny match då SHL-konkurrenten, Linköping, väntar på bortais. Lördagens träningsmatch är den näst sista innan SHL-premiären om knappt två veckor. Linköping har blandat och gett under försäsongen. De har slagit Djurgården med 4-0 och Vita Hästen med 3-2 efter förlängning, men också förlorat mot Oskarshamn med 1-4 och senast mot HV71 med hela 2-7.

Växjö brukar trivas mot Linköping, vilket också fjolårets inbördes möten vittnade om. Lakers vann nämligen tre av fyra matcher, där enda förlusten kom på bortaplan med 2-3 i den sjätte omgången. Därefter tog Växjö alltså tre raka segrar där hemmamatchen den 26 oktober sticker ut lite extra då Lakers vann med tennissiffrorna 6-2 efter två mål av Emil Pettersson.

Sett till de 14 senaste inbördes mötena (även träningsmatcher inräknat), så har Växjö vunnit hela elva (!) av dem. Trots att Lakers allt som oftast drar det längsta strået, brukar det bli tajta och tuffa matcher mot Linköping. Faktum är att nio av de 15 senaste matcherna lagen emellan har slutat med uddamålet, där sex har slutat med ett oavgjort resultat efter fulltid.

I kväll går Växjö för fjärde raka segern mot Linköping och andra raka vinsten under årets försäsong.

Kvällens match spelas i Linköping med nedsläpp 18:00. Matchen visas på Cmore.